Ugrás a tartalomra
hagyomanyokhaza.hu/Gyöngy Péter

Hencidától Boncidáig - Népmesemondó verseny

2018-08-31
10:51
Forrás
www.hagyomanyokhaza.hu
A Hagyományok Háza Hencidától Boncidáig címmel meghirdeti népmesemondó versenyét. A határokon átívelő megmérettetésre 18 éven felettiek jelentkezését várják.

A pedagógusok, hivatásos mesemondók és kezdő tehetségek külön kategóriában mérhetik össze rátermettségüket. A területi elődöntők novemberben és decemberben lesznek, a döntő pedig 2019. júniusában, a Hetedhét Hatvan Népmesefesztiválhoz kapcsolódik. A pályázók október 10-éig jelentkezhetnek a Hagyományok Háza honlapjáról elérhető regisztrációs űrlap kitöltésével, valamint egy videó-felvétel elküldésével.

népmesemondó verseny
Hagyományok Háza

Most

11:35, Frissítve: 11:42

Kezdődik a csillagászati ősz

Szeptember 23-án délelőtt 9:50-kor érik ismét merőlegesen a Nap sugarai az Egyenlítőt. Ez az időpont az őszi napéjegyenlőség, ezzel pedig csillagászati értelemben is kezdetét veszi az ősz.
11:13, Frissítve: 11:20

New Yorkba utazik Aleksandar Vučić

A szerb államfő részt vesz az Egyesült Nemzetek Szervezete Közgyűlésének 74. ülésszakán. A központi téma a klímaváltozás lesz, de szóba kerül majd a koszovói kérdés rendezése is.
10:10, Frissítve: 10:18

Szükségünk lesz az esernyőre

A beboruló égboltból hétfőn több helyen várható eső, zápor. A nappali hőmérsékletek visszaesnek, az éjszakák ugyanakkor enyhülnek.
09:33

Ma van az autómentes nap

A világnapot 1998 óta minden évben szeptember 22-én tartják. A jeles nap célja, hogy felhívja a figyelmet a környezettudatosabb közlekedésre.
09:30, Frissítve: 09:55

Törték a kukoricát Tordán

Jó időben, sok vendége volt a Kukoricafesztiválnak Tordán. Kézi kukoricatörésben 12 hazai, anyaországi és romániai csapat mérte össze ügyességét.

Népszerű