Ugrás a tartalomra
hagyomanyokhaza.hu/Gyöngy Péter

Hencidától Boncidáig - Népmesemondó verseny

2018-08-31
10:51
Forrás
www.hagyomanyokhaza.hu
A Hagyományok Háza Hencidától Boncidáig címmel meghirdeti népmesemondó versenyét. A határokon átívelő megmérettetésre 18 éven felettiek jelentkezését várják.

A pedagógusok, hivatásos mesemondók és kezdő tehetségek külön kategóriában mérhetik össze rátermettségüket. A területi elődöntők novemberben és decemberben lesznek, a döntő pedig 2019. júniusában, a Hetedhét Hatvan Népmesefesztiválhoz kapcsolódik. A pályázók október 10-éig jelentkezhetnek a Hagyományok Háza honlapjáról elérhető regisztrációs űrlap kitöltésével, valamint egy videó-felvétel elküldésével.

népmesemondó verseny
Hagyományok Háza

Most

22:29

Megrengett a Mars

Az űrkutatás történelmében először rögzített marsrengést a NASA Inshight nevű űrszondája a Mars felszínén. Ez volt az első alkalom, hogy egy másik bolygó rengését rögzíthették a tudósok.

Népszerű

Megölték Slaviša Krunićot

Meggyilkolták Slaviša Krunićot, az egyik legismertebb boszniai szerb üzletembert - közölte ma a Nezavisne Novine című boszniai napilap az internetes oldalán.

Miért hagyják el az emberek Szerbiát?

A szerbiai polgároknak több mint egyötöde gondolt már arra, hogy elhagyja Szerbiát, a már külföldön élőknek pedig több mint 90 százaléka ott látja gyermekei jövőjét is.