Ugrás a tartalomra

Herceg János Irodalmi Díjban részesül Lovas Ildikó

2022.05.11
08:32
2022.05.11
20:36
Forrás
Közlemény
A díjazottról írt méltatásban kiemelik: a kritikus, szerkesztő, műfordító 1987-től fogva publikált folyóiratokban, itteni és magyarországi antológiákban.

Első önálló kötete, a Kalamáris 1994-ben jelent meg. Regényeit olvasva úgy tűnik, hogy az élet elbeszéléséhez nem a próza, hanem sokkal inkább a líra a legmegfelelőbb műnem. Tudni való volt, hogy nem cselleng el az útról, író lesz, mert annyi mondatot hordoz magában, amennyit győz történetekké növeszteni könyveiben. A Rózsaketrec, A város lelke, avagy identitásjelek címek alá sorolt írásai Szabadka mellett az egész régióra figyelnek, s ezzel, mintha egyenesen folytatnák azt az irányt, amit Herceg János tűzött ki a vajdasági magyar író feladatául. A rangos elismerést ősszel adják majd át ünnepélyes keretek között a Dunatáji Herceg János Nap keretében.

Csatolmányok
herceg-dij222.doc
Herceg János Irodalmi Díj
Lovas Ildikó

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.