Ugrás a tartalomra
MTI/Kovács Tamás

Herczeg Ferenc-szobrot avattak a Nemzeti Színházban

2021.09.21
13:35
Forrás
MTI
Mellszobrot állítottak a verseci születésű Herczeg Ferencnek a magyar dráma napján a Nemzeti Színház épületében.

A két világháború közötti korszak legnépszerűbb íróját megörökítő művet Kásler Miklós, a magyar emberi erőforrások minisztere és Takaró Mihály, a Herczeg Ferenc Társaság elnöke leplezte le. 

"Bár német származású volt, szívében és lelkében is teljesen magyarrá lett. A két világháború között Magyarország legismertebb, legnagyobb hatású írója volt. Műveinek legfőbb témája a Kárpát-medencei, ezer évre visszanyúló magyar múlt és hagyományok, a keresztény hit" - mondta Kásler Miklós az ünnepségen. Az eseményen elhangzott, három fogalom jellemezte Herczeg Ferenc életművét: az értékelvűség, a tisztánlátás és az elfogulatlanság.

Herczeg Ferenc
szoboravatás
szoboravató
Budapest
Nemzeti Színház

Most

08:20, Frissítve: 10:08

Koszovó kiutasított két orosz diplomatát

Két orosz diplomatát utasított ki pénteken a koszovói elnök, mert állítólag veszélyeztették az ország nemzetbiztonságát és destabilizálni akarták a régiót - közölte a Koha Ditore című pristinai napilap az internetes oldalán.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.