Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Herczeg Zsolt a Savaria Filmszemle díjáról: Örülök az elismerésnek

2021.06.22
14:28
2021.06.22
16:48
Forrás
Pannon RTV
Különdíjas lett irodalom kategóriában munkatársunk, Herczeg Zsolt, és kollégáink Radnóti nyomában című alkotása a 8. Savaria Filmszemlén.

A film Tóth Péter Lóránt kunszentmiklósi tanár vers-zarándoklatát mutatja be. A versvándor, a költő, Radnóti Miklós és a bori munkaszolgálatosok utolsó útját járja be, Bortól Abdáig, 850 kilométeren és három országon át. A szemlére magyar állampolgárok pályázhattak magyarság, magyar kulturális értékek, jeles, ma is élő, vagy történelmi személyiségek témakörökben.

Herczeg Zsolt, rendező: „Természetesen örülünk a díjnak, ezt mondhatom az egész stáb nevében. Minden apró vállveregetésnek örülünk, hát még egy ilyen rangos elismerésnek, mint amit kaptunk itt a 8. Savaria Filmfesztiválon. Külön öröm volt, hogy részt tudtam venni a fesztiválon, mert az elmúlt időszakban a koronavírus-járvány miatt számos fesztivál elmaradt, illetve online formában valósult meg, ahol díjat kaptunk, így nem tudtunk találkozni a pályatársakkal, illetve a zsűrivel, de itt most szerencsére tudtunk ismerkedni, beszélgetni a filmekről.”

Herczeg Zsolt
Savaria

Most

08:42, Frissítve: 08:48

Magyar katonákra támadtak a migránsok

Erőszakkal próbálta átlépni a szerb-magyar határt Ásotthalomnál egy migránscsoport kedden este – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.
21:52, Frissítve: 07:06

Érdemes hajnalban felkelni!

A tokiói olimpia 5. napján Szerbia 5 sportágban versenyez: úszás, evezés, cselgáncs, 3x3-as kosárlabda és tenisz. Pályára lép a világ legjobbja, Novak Đoković, 7 óra körül. A magyar versenyzők közül Hosszú, Kenderesi, Milák aranyért úszik szerdán.
21:02, Frissítve: 21:28

Kettős győzelemmel jutott tovább a Ferencváros

Kettős győzelemmel jutott tovább az FTC a BL selejtezőjének második fordulójából, miután az egy héttel ezelőtti, hazai első mérkőzésen elért 2-0-s sikert követően a párharc keddi, idegenbeli visszavágóján 3-1-re nyert a litván Zalgiris Vilnius ellen.

Népszerű