Ugrás a tartalomra

Herczeg Zsolt a Savaria Filmszemle díjáról: Örülök az elismerésnek

2021.06.22
14:28
2021.06.22
16:48
Forrás
Pannon RTV
Különdíjas lett irodalom kategóriában munkatársunk, Herczeg Zsolt, és kollégáink Radnóti nyomában című alkotása a 8. Savaria Filmszemlén.

A film Tóth Péter Lóránt kunszentmiklósi tanár vers-zarándoklatát mutatja be. A versvándor, a költő, Radnóti Miklós és a bori munkaszolgálatosok utolsó útját járja be, Bortól Abdáig, 850 kilométeren és három országon át. A szemlére magyar állampolgárok pályázhattak magyarság, magyar kulturális értékek, jeles, ma is élő, vagy történelmi személyiségek témakörökben.

Herczeg Zsolt, rendező: „Természetesen örülünk a díjnak, ezt mondhatom az egész stáb nevében. Minden apró vállveregetésnek örülünk, hát még egy ilyen rangos elismerésnek, mint amit kaptunk itt a 8. Savaria Filmfesztiválon. Külön öröm volt, hogy részt tudtam venni a fesztiválon, mert az elmúlt időszakban a koronavírus-járvány miatt számos fesztivál elmaradt, illetve online formában valósult meg, ahol díjat kaptunk, így nem tudtunk találkozni a pályatársakkal, illetve a zsűrivel, de itt most szerencsére tudtunk ismerkedni, beszélgetni a filmekről.”

Herczeg Zsolt
Savaria

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.