Ugrás a tartalomra

Hernyák Zsóka és Szögi Csaba tartott felolvasóestet Zentán

2019.01.21
09:44
2019.01.21
17:30
Forrás
Pannon RTV
Nem mindennapi kétszemélyes felolvasóestet tartottak a zentai Mojo Clubban.

A közönség pikáns szövegrészleteket hallhatott Hernyák Zsóka Morze című novelláskötetéből és Szögi Csaba Kismadár a csontketrecben című regényéből.

Hernyák Zsóka fiatal író és a Pannon RTV munkatársa a Morze című kötetének legpikánsabb részleteibe avatta be a közönséget.

Hernyák Zsóka, író, Zenta: „Ez a kötet olyan kisprózákat vonultat fel, amelyek kivétel nélkül egy bizonyos fiktív Tanár úr karaktere köré íródtak. És a kötet alapvetően két tömbből áll össze, az első tömbből már korábban is felolvastunk, viszont a második tömb olyan erotikus tartalmakat hordoz magában, amiből eddig a hagyományos kötetbemutatók során nem olvastunk fel.”

Szögi Csaba író és a Magyar Szó munkatársa. Az elmúlt években már több kötete megjelent, nem csak prózák, hanem versek is.

Szögi Csaba, író, Zenta: „Mi ezt a turnét úgy találtuk ki, hogy okvetlenül este nyolc után legyen, okvetlenül 18-as karikát kapjon, okvetlenül füstös kocsmában, kávéházban történjen, mert azt hiszem, hogy ez a tematika részén ehhez nagyon illeszkedik, másrészt pedig egyáltalán, hogy kicsit kimozdítsuk a holtpontjából ezt a klasszikus fajta író-olvasó találkozót.”

A korábbi szabadkai és a mostani zentai felolvasóest után várhatóan további helyszínekre is ellátogat a két szerző Kapcsolatépítő tréningje.

Zenta
Hernyák Zsóka
Szögi Csaba

Most

07:35

Érkezik a csapadék

A reggeli órákban Szerbia déli vidékein már esett, késő délutánra pedig az ország többi részén is megvastagszik a felhőzet. Késő délutánra Vajdaságba is megérkezhet a csapadék.
21:33, Frissítve: 21:53

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.
19:36, Frissítve: 08:14

Ismét a VMSZ adja a tartományi házelnököt

Miloš Vučevićtyel egyeztetett dr. Pásztor Bálint Belgrádban. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szerb Haladó Párt elnökével a koalíciós szerződésről és az együttműködés folytatásáról tárgyalt.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.