Ugrás a tartalomra

Hertelendyfalván fejeződött Mága Zoltán vajdasági koncertsorozata

2019.10.26
09:53
2019.10.29
17:19
Forrás
Pannon RTV
Tíz nap alatt húsz koncertet adott Vajdaságban a Liszt Ferenc-díjas hegedűművész a 100 Templomi Jótékonysági Koncertsorozat keretében. A vajdasági körút utolsó állomáshelye Hertelendyfalva volt.

Nagy Éva zenés családból származik. Nagy vágya volt, hogy egyszer élőben halhassa a hegedűművészt: „Nagyon szép volt, öröm volt hallgatni. Mindig vágyam volt, hogy egyszer elmenjek Pestre az újévi koncertre, de eddig csak a televízióban láttam. Most teljesült a vágyam. Nagyon szépen köszönöm, hogy ezt élvezni tudtam ebben a templomban.”

Mága Zoltán kiemelte, hogy a templom kapuja hitünk szerint mindenki előtt nyitva áll és bárki beléphet rajta. Ezért fontosak számára az ilyen fellépések. A Liszt Ferenc-díjas hegedűművész hozzátette, hogy a templomok atmoszférája hitet, reményt ad az embereknek, feltöltődik a lelkük, melyet a zene csak fokozni tud. Úgy gondolom, hogy Isten közelsége megnyitja az emberek szívét és jobban adakoznak  emelte ki Mága Zoltán.

Az előadásokat több mint tizenkétezer ember láthatta Vajdaság szerte. Az összegyűlt adományokból a hátrányos helyzetben élő gyermekeknek, rászoruló embertársainknak és közösségeknek szeretne segítséget nyújtani a hegedűművész. A jótékonysági koncertkörút vajdasági védnöke: Pásztor István a VMSZ elnöke.

Mága Zoltán
Hertelendyfalva
koncert

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.