Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Hét együttes a csókai Tamburás Találkozón

2019-11-16
17:46
2019-11-16
19:46
Forrás
Pannon RTV
A csantavéri, törökkanizsai és zentai tamburások mellett idén is volt anyaországi vendége a népzenei rendezvénynek.

A dél-magyarországi Deszkről érkezett Bánát Szerb Kulturális Közhasznú Egyesület tamburazenekara a találkozó első helyezését vihette haza. Az együttes három év után tért vissza Csókára. Adamov Sreten, a zenekar tagja elmondta: „Furcsa, mert nem érződik az a három év. Visszajövünk ide, és beugranak a régi emlékek, nosztalgikusak is, de ilyen közelinek is tűnnek. Igazából örülünk, hogy újra meghívást kaptunk, ez jelzés számunkra is, hogy valamit jól csinálunk, és hogy jó a kapcsolatunk az itteni házigazdáinkkal.”

Az öt tagú zsűrinek minden évben nehéz dolga van, hiszen a tamburazene Vajdaságban is tradíciónak számít – mondta Kónya Sándor, a zsűri elnöke. Kiemelte: „Több szempontot kell figyelembe venni ilyenkor. Már magát, a választást, hogy milyen dalokat választ az együttes. Azután, hogy a hangszerelés milyen és hogy mennyire teszik magukévá az illető dalokat, népdalokat, nótákat.”

A csókai Tamburás Találkozó második helyezettje a törökkanizsai Lale, a harmadik pedig a csantavéri Mendicus Tamburazenekar lett.

Csóka
Tamburás Találkozó
Bánát Szerb Kulturális Közhasznú Egyesület
Deszk
Kónya Sándor
Adamov Sreten

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:23

Hollandia nyerte a női kézilabda vb-t

Hollandia győzelmével zárult a Japánban zajló női kézilabda-világbajnokság, miután Danick Snelderék a rendkívül izgalmas fináléban 30–29-re legyőzték Spanyolországot.
16:14, Frissítve: 16:19

Kalandos kirándulás és ajándékok

Nem mindennapi utazásban volt ma részük az érdeklődőknek a Télapóval, ugyanis a Szerbiai Vasutak egy újévi hangulatba öltöztetett szerelvényt indított a Szabadka-Palics útvonalon, oda-vissza.

Népszerű

Megállapodott a kormány és a Szerbiai Posta

Aláírták a megállapodást a posta munkásainak képviselői, a cég vezetősége és a kormány illetékesei, amellyel megvalósulnak a foglalkoztatottak fizetésemelés iránti igényei.