Ugrás a tartalomra

Hét együttes a csókai Tamburás Találkozón

2019.11.16
17:46
2019.11.16
19:46
Forrás
Pannon RTV
A csantavéri, törökkanizsai és zentai tamburások mellett idén is volt anyaországi vendége a népzenei rendezvénynek.

A dél-magyarországi Deszkről érkezett Bánát Szerb Kulturális Közhasznú Egyesület tamburazenekara a találkozó első helyezését vihette haza. Az együttes három év után tért vissza Csókára. Adamov Sreten, a zenekar tagja elmondta: „Furcsa, mert nem érződik az a három év. Visszajövünk ide, és beugranak a régi emlékek, nosztalgikusak is, de ilyen közelinek is tűnnek. Igazából örülünk, hogy újra meghívást kaptunk, ez jelzés számunkra is, hogy valamit jól csinálunk, és hogy jó a kapcsolatunk az itteni házigazdáinkkal.”

Az öt tagú zsűrinek minden évben nehéz dolga van, hiszen a tamburazene Vajdaságban is tradíciónak számít – mondta Kónya Sándor, a zsűri elnöke. Kiemelte: „Több szempontot kell figyelembe venni ilyenkor. Már magát, a választást, hogy milyen dalokat választ az együttes. Azután, hogy a hangszerelés milyen és hogy mennyire teszik magukévá az illető dalokat, népdalokat, nótákat.”

A csókai Tamburás Találkozó második helyezettje a törökkanizsai Lale, a harmadik pedig a csantavéri Mendicus Tamburazenekar lett.

Csóka
Tamburás Találkozó
Bánát Szerb Kulturális Közhasznú Egyesület
Deszk
Kónya Sándor
Adamov Sreten

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.