Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Hét együttes a csókai Tamburás Találkozón

2019-11-16
17:46
2019-11-16
19:46
Forrás
Pannon RTV
A csantavéri, törökkanizsai és zentai tamburások mellett idén is volt anyaországi vendége a népzenei rendezvénynek.

A dél-magyarországi Deszkről érkezett Bánát Szerb Kulturális Közhasznú Egyesület tamburazenekara a találkozó első helyezését vihette haza. Az együttes három év után tért vissza Csókára. Adamov Sreten, a zenekar tagja elmondta: „Furcsa, mert nem érződik az a három év. Visszajövünk ide, és beugranak a régi emlékek, nosztalgikusak is, de ilyen közelinek is tűnnek. Igazából örülünk, hogy újra meghívást kaptunk, ez jelzés számunkra is, hogy valamit jól csinálunk, és hogy jó a kapcsolatunk az itteni házigazdáinkkal.”

Az öt tagú zsűrinek minden évben nehéz dolga van, hiszen a tamburazene Vajdaságban is tradíciónak számít – mondta Kónya Sándor, a zsűri elnöke. Kiemelte: „Több szempontot kell figyelembe venni ilyenkor. Már magát, a választást, hogy milyen dalokat választ az együttes. Azután, hogy a hangszerelés milyen és hogy mennyire teszik magukévá az illető dalokat, népdalokat, nótákat.”

A csókai Tamburás Találkozó második helyezettje a törökkanizsai Lale, a harmadik pedig a csantavéri Mendicus Tamburazenekar lett.

Csóka
Tamburás Találkozó
Bánát Szerb Kulturális Közhasznú Egyesület
Deszk
Kónya Sándor
Adamov Sreten

Most

12:29, Frissítve: 12:56

Hogyan védekezzünk a kánikula ellen?

Az idei év legmelegebb napja előtt állunk. Ma bőven 30 fok felett lesz a hőmérséklet. Holnap is folytatódik a kánikula, szombat este azonban markáns hidegfront érkezik, záporokkal, zivatarokkal.

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.