Ugrás a tartalomra

Hét monodráma az idei BE:FEMON fesztiválon

2017.10.19
07:37
2017.10.19
18:32
Forrás
Pannon RTV
Szerdán este ötödik alkalommal vette kezdetét a BE:FEMON, azaz az óbecsei monodráma fesztivál. Szombatig hét előadást láthat a közönség a Városi Színház színpadán.

A horvát Ozren Grabarić előadása, a Gogol műve alapján színpadra állított Egy őrült naplója nyitotta meg szerdán este az ötödik Be:femont, azaz az óbecsei monodráma fesztivált a Városi Színházban. A közönség rendkívül hálás azért a lehetőségért, hogy négy napon át kiváló hazai és külföldi művészek lépnek fel a városukban.

Potrebić Tőzsér Gabriella, Óbecse: „Szerintem egy csodálatos alkalom, hogy egy kisebb közösségbe, községbe is ellátogat a kultúra, és nagy ajtón jön be a színházi élet a hétköznapjainkba.”

Dušanka Pivnički, Óbecse: „Nagyon büszke vagyok Óbecsére és a Városi Színházra, amiért már ötödik alkalommal kerül sor erre a fesztiválra, rendszeresen eljövünk rá minden évben.”

 

A fesztivált Tanja Bošković belgrádi színésznő nyitotta meg, aki több mint negyvenéves pályafutása alatt sosem játszott monodrámát. „Nekem szükségem van a fizikai partnerre. Egyszerűen számomra ez elengedhetetlen, nem tudom másképp csinálni. De a színház az nem más, mint egy színész és egy néző.”

Az idei monodráma fesztiválra a közel harminc régióbeli jelentkező közül hét előadást válogattak be a versenyprogramba.

Zdravko Petrović, igazgató, Városi Színház, Óbecse: „Az idén volt egy témája is a fesztiválnak, ez pedig a tisztelgés a nagy művészek, írók emléke előtt. Ez volt az a fonal, ami vezérelt bennünket az előválogatás során, és amely valamilyen módon befolyásolta a végső kiválasztást is.”

A fesztiválon két magyar előadás is versenyez: csütörtökön Fülöp Tímea lép fel magyar költők verseivel, pénteken pedig Lőrinc Tímea Hullámtörése lesz műsoron.

 

BE:FEMON
Óbecse
monodráma
fesztivál

Most

13:32, Frissítve: 16:18

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.