Ugrás a tartalomra

Hetedikesek és nyolcadikosok ismerkedtek a gimnáziummal

2017.11.23
15:12
2024.03.19
08:37
Forrás
Pannon RTV
Hetedikes és nyolcadikos diákokat láttak vendégül a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnáziumban. Az általános iskolások közvetlen betekintést nyerhettek a gimnázium életébe.

A megszokottól eltérő zsivajjal telt meg csütörtök délelőtt a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium aulája. Hetedikes és nyolcadikos diákok érkeztek, akik között sok az olyan, aki még bizonytalan a középiskola kiválasztásában. Mucsi Enikő, Majsai Úti Általános Iskola, Szabadka: „Angol órán vettünk részt. Hát az egész angolul volt, én annyira nem értettem, de érdekes volt magában az egész.

Természetesen olyanok is ellátogattak a nyílt órákra, akik már tisztában vannak azzal, hogy mit is nyújt a szabadkai Kosztolányi Gimnázium. Farkas Dávid, Majsai Úti Általános Iskola, Szabadka: „A Kosztolányin nagyon sokat gondolkodtam, és most éppen kapóra jött ez az óra. Nagyon érdekes volt, az órára odafigyeltem, nagyon lekötötte a figyelmem.”

A gimnázium életében ez már egy megszokott esemény. Novák Károly Attila, az intézmény igazgatója a Pannon RTV-nek elmondta, számukra is fontos, hogy a leendő diákok lássák, hogyan folyik a munka, milyen követelményekkel és elvárásokkal találkozhatnak azok, akik később ide szeretnének iratkozni: „Mi valamit azért másképp csinálunk, igyekszünk egy kicsit másképp tanítani, olyan elemeket belevinni a tanításba, melyek talán máshol nem jelennek meg, vagy nincs rájuk lehetőség. Ha valaki, mondjuk, a nyelvi tagozat mellett dönt, akkor az idegen nyelvek emelt óraszámmal vannak jelen, aki németet választ első idegennyelvként, negyedikben letehet ingyen egy felsőfokú állami nyelvvizsgát.”

A következő tanévig még sok van hátra. Azonban aki volt már hasonló helyzetben, az tudja, ilyenkor minden hasonló lehetőség jól jön, hiszen a megfelelő középiskola kiválasztása meghatározó döntés a diákok életében. Ezért lényeges, hogy megfontoltan döntsenek majd a tanév végén.

Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium
Szabadka

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Új szak a magyarkanizsai Iskolaközpontban

Új szakkal és több férőhellyel várja a diákokat a következő iskolaévben a magyarkanizsai Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont. A középiskolában a 2024/2025-ös tanévben már a virágkertészeti szakot is választhatják a fiatalok.