Ugrás a tartalomra

Hétfőn mutatja be új előadását a Kosztolányi Színház

2022.10.19
12:09
2022.10.19
15:42
Forrás
Pannon RTV
Zalán Tibor: Ne lőj a fecskére! című művét viszi színpadra a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház. A darab, amelyet Hernyák György rendez, a bűnről, az elkövetett hibákról szól. A bemutatóra október 24-én, hétfőn kerül sor.

A darab a bűnről, a főszereplő által elkövetett vagy nem elkövetett hibákról szól, a nézőre van bízva ennek eldöntése.

Mészáros Gábor, színész, Kosztolányi Dezső Színház, Szabadka: „Én játszom az előadásban a vendéget, ami az egész történetnek a főszereplője, illetve mondhatni úgy, hogy az áldozata is. Nos, csak annyit mondanék, hogy valahol mindannyian rabok vagyunk az életünkben, amiből vagy látjuk a kiutat, vagy nem. Ez egy történet, ami egy városkában játszódik. Egy férfi megérkezik a városba és utána ott is marad.”

A darabban a Kosztolányi Dezső Színház színészei mellett Kovács Nemes Andor, a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának tagja is szerepel.

„Én nagyon örültem ennek a felkérésnek. Annál is inkább, hogy én 2008-ban, mikor idejöttem Szabadkára, akkor utána nemsokára rá beugrottam itt a Makrancos Katába, és azóta nem volt szerencsém ebben a színházban játszani. Most végre sikerült megint. Úgyhogy így 12 évente majd jövök ide vendégszerepelni.”

Zalán Tibor: Ne lőj a fecskére! című alkotását Hernyák György rendezi.

Hernyák György: „Most egy egyfelvonásosát dolgoztuk fel, amiről én első olvasásra azt hittem, hogy abszurd dráma. Nagyon gyorsan rájöttem, hogy ez nem az. Ez attól egy picikét reálisabb, hiszen miért is? Azért mert az a világ, ami minket körül vesz és most tessék gondolkodni, nem akarok politizálni se meg beszélni se a közéletről, de az a világ, ami minket körülvesz, eléggé abszurd. Tehát a reál és az abszurd között megszűnni látszik ez a különbség.”

A bemutatóra október 24-én 19:30-kor kerül sor a szabadkai Kosztolányi Dezső Színházban.

Kosztolányi Dezső Színház
előadás
Ne lőjj a fecskére
Mészáros Gábor
Kovács Nemes Andor
Hernyák György

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű