Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Attila

A hétvégétől március végéig művelődési rendezvények színhelye lesz Torda

2022.01.20
12:40
2022.01.20
15:55
Forrás
Pannon RTV
Minden készen áll a Tordai Művelődési Napok szombati nyitóműsorára.

Tavaly nem lehetett megtartani a XX. Tordai Művelődési Napokat, de ettől a hétvégétől március végéig újra művelődési rendezvények színhelye lesz a bánáti falu. A szervezők bizonyítani szeretnék, hogy a népességfogyás ellenére a tordai közösség képes nagyszabású rendezvények szervezésére, melyekről ismerik a falut.

Pannon RTV/Lukács Attila

A járványhelyzet körüli bizonytalanság ellenére minden készen áll a Tordai Művelődési Napok szombati nyitóműsorára. Ezt a falu felújított művelődési otthonában tartják majd. Dobai János, elnök, Torda HK: „Annakidején, amikor elkezdtük, tehát 21 évvel ezelőtt, mi se gondoltuk volna, hogy ennyi ideig ezt tudjuk megszervezni. De addig, ameddig vannak fellépők, vannak vendégszereplők, amíg van közönség, aki ezt igényli, azok megérdemlik, hogy azok miatt ezt továbbra is, nagy lendülettel csináljuk.”

Pannon RTV/Lukács Attila

A rendezvénysorozatot mindig nagy érdeklődés övezte úgy a tordaiak, mint a környező falvakban élők, de még a határon túli testvértelepülések részéről is. Lázár Jenő, a szervezőbizottság tagja, Torda: „Egy kicsit vissza fogunk emlékezni is az első rendezvényre, hogy az hogyan fejlődött tovább. És bízom abban, még néhány nap van a kezdésig, hogy talán újabb rendeleteket nem hoz a kormány és, hogy meg tudjuk tartani a rendezvényt.”

Pannon RTV/Lukács Attila

Izgalommal várják a megnyitót a helybeli Petőfi Sándor Művelődési Egyesületben is, akik idén ünnepelik fennállásuknak a 75. évfordulóját. A nyitóműsorban fellépnek a néptáncosaik, a citerazenekar és az egyesület énekkara. Sári Enikő, művészeti vezető, Petőfi Sándor ME, Torda: „A kicsik azok sárközi táncokat fognak táncolni, a középsők rábaközit, a fölnőtteink azok pedig kalocsait, bukovinai táncokat. Itt a fölnőtteknél el szeretném mondani, hogy erre az alkalomra nagyon sokan visszajöttek külföldről, hogy itt tudjanak lenni ezen az ünnepségen, aminek nagyon örülünk.

Pannon RTV/Lukács Attila

Egy új rendezvénye is lesz a jubiláris Tordai Művelődési Napoknak. Kiss Kornélia, a szervezőbizottság tagja, Torda: „Csütörtöki Találkozók néven beiktattunk egy új programot a Tordai Művelődési Napokba, melynek keretein belül szakelőadásokat akarunk tartani a mezőgazdasági termelők részére különféle témákban, mint például a növényvédelem vagy a precíziós gazdálkodással kapcsolatban.”

A program tükrözi majd az elmúlt húsz évet. Ezért meghívták az eddigi rendszeres vendégszereplőiket. Fellépnek majd testvértelepüléseik műkedvelői, lesznek színielőadások, irodalmi estek és élőújságok.

Torda
Tordai Művelődési Napok
Dobai János
Sári Enikő
Kiss Kornélia

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:20, Frissítve: 15:32

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.
14:08, Frissítve: 15:53

Sportszerek ajándékba

A topolyai TSC Akadémián a Szerb Labdarúgó Szövetség képviselői sportfelszerelést adományoztak a Községi Labdarúgó Szövetség klubjai számára.

Népszerű

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.