Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Ürményi Frigyes

Hetven éves a kanizsamonostori Petőfi Sándor MME

2018-10-27
15:16
2018-10-27
16:36
Forrás
Pannon RTV
A Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület 70. évfordulóját ünnepelték Kanizsamonostoron.

Az eseményen közösségi találkozót szervezett a Vajdasági Magyar Szövetség és a Magyar Összefogás. Az évforduló alkalmából kisebb alkalmi műsorral kedveskedtek a falu fiataljai a vendégeknek. 

Citeramuzsika, versek és mondókák is felcsendültek a műsorban. Báló Anna szerint Petőfi Sándor Szülőföldemen című verse sokat elmond az eseményről és a falu életéről.

Báló Anna, Kanizsamonostor: „Itt szeretnék maradni Monostoron, cukrász szeretnék lenni, és a családom és a barátaim körében szeretném leélni az életem.”

A Művelődési Egyesület a kevés lakos ellenére tartalmas múltra tekint vissza, helyet ad különféle nyári táboroknak és kisebb rendezvényeknek.

Barna Erzsébet, elnök, Petőfi Sándor MME, Kanizsamonostor: „Amióta én itt vagyok, színdarabokat tanultunk, és magas szinten véghez is vittük, mert szemlén is részt vettünk Kneževacon, az utóbbi időben sajnos, ahogy elfogyunk, nincs semmi tevékenységünk.”
 

Az eseményen a Magyar Összefogás jelöltjei elmondták, a 70 éves évfordulónak közösségformáló ereje van.

Verebes Krnács Erika, jelölt, Magyar Összefogás: „Mindannyiunknak van egy gyönyörű tarisznyánk, ebbe rengeteg hagyomány belefér, rengeteg mese, népdal, citeramuzsika, és minden ilyen összejövetel, azt hiszem nagyon komoly erő, amely megtartja a közösséget.”

A közösségi találkozó alkalmával a résztvevők hangsúlyozták, hogy az MNT és a VMSZ a jövőben is igyekszik majd közös erővel segíteni és támogatni a faluban élők mindennapjait.

Kanizsamonostor
Nemzeti tanácsi választások 2018
Magyar Összefogás

Kapcsolódó tartalmak

Most

08:30

Fucsovics a legjobb 32-ben

Fucsovics Márton a 32 közé jutott a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon, miután szerdán a második fordulóban jobbnak bizonyult az olasz Jannik Sinnernél.
08:14

Ma van a magyar kultúra napja

Színházi előadásokkal, díjátadókkal, koncertekkel, kiállításokkal, könyvbemutatókkal, irodalmi és zenei estekkel is ünneplik ma országszerte és a határokon túl is a magyar kultúra napját.

Népszerű

Leégett egy szabadkai autószerelő műhely

Tűz ütött ki ma délelőtt egy autószerelő műhelyben Szabadkán. A Koszovó utcában lévő autószervizben jelentős anyagi kár keletkezett, sérültről azonban nem szólnak a hírek.

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.