Ugrás a tartalomra

Hetven éves a kanizsamonostori Petőfi Sándor MME

2018.10.27
15:16
2018.10.27
16:36
Forrás
Pannon RTV
A Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület 70. évfordulóját ünnepelték Kanizsamonostoron.

Az eseményen közösségi találkozót szervezett a Vajdasági Magyar Szövetség és a Magyar Összefogás. Az évforduló alkalmából kisebb alkalmi műsorral kedveskedtek a falu fiataljai a vendégeknek. 

Citeramuzsika, versek és mondókák is felcsendültek a műsorban. Báló Anna szerint Petőfi Sándor Szülőföldemen című verse sokat elmond az eseményről és a falu életéről.

Báló Anna, Kanizsamonostor: „Itt szeretnék maradni Monostoron, cukrász szeretnék lenni, és a családom és a barátaim körében szeretném leélni az életem.”

A Művelődési Egyesület a kevés lakos ellenére tartalmas múltra tekint vissza, helyet ad különféle nyári táboroknak és kisebb rendezvényeknek.

Barna Erzsébet, elnök, Petőfi Sándor MME, Kanizsamonostor: „Amióta én itt vagyok, színdarabokat tanultunk, és magas szinten véghez is vittük, mert szemlén is részt vettünk Kneževacon, az utóbbi időben sajnos, ahogy elfogyunk, nincs semmi tevékenységünk.”
 

Az eseményen a Magyar Összefogás jelöltjei elmondták, a 70 éves évfordulónak közösségformáló ereje van.

Verebes Krnács Erika, jelölt, Magyar Összefogás: „Mindannyiunknak van egy gyönyörű tarisznyánk, ebbe rengeteg hagyomány belefér, rengeteg mese, népdal, citeramuzsika, és minden ilyen összejövetel, azt hiszem nagyon komoly erő, amely megtartja a közösséget.”

A közösségi találkozó alkalmával a résztvevők hangsúlyozták, hogy az MNT és a VMSZ a jövőben is igyekszik majd közös erővel segíteni és támogatni a faluban élők mindennapjait.

Kanizsamonostor
Magyar Összefogás

Most

11:14, Frissítve: 11:21

Gyulán gyűlnek össze a világ tűzoltói májusban

24. Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrára négy napon át, május 09-e és 12-e között várják nem csak a szakmabelieket, hanem mindenkit, aki szeretne részt venni egy nagyszabású, attraktív és látványos programon.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.