Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A hímzés fortélyait sajátíthatták el Palicson

2020-07-12
14:48
2020-07-12
16:48
Forrás
Pannon RTV
Népi hímző műhelyfoglalkozást tartottak vasárnap délelőtt a palicsi Magyar Kultúrközpontban.

A rendezvény a Sokszínű együttműködés elnevezésű projekt során valósult meg, az IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében.

Együtt varrtak kicsik és nagyok vasárnap délelőtt a palicsi Magyar Kultúrközpontban megtartott népi hímző műhelyfoglalkozáson.

A fiatalok is ügyesen forgatták a tűket. Anđela szeret varrni, őt a nagymamája tanította varrás fortélyaira.
"Tulipánt varrok, csak egy kicsit összegubancolódott a cérna. Kettő van, és egy kellene, hogy be varjam, én véletlenül kettővel varrtam."

A tapasztalt hímzők is szívesen varrtak társaságban vasárnap délelőtt. Csányi Anna: "Én szeretek kézimunkázni, az az igazság, és sokat is csináltam, festettem. Az ember elfoglalja magát."

Kosányi Vali tartotta a népi hímzés műhelyfoglalkozást. Kicsiknek örömmel mutatta az öltéseket, de a tapasztalt hímzőknek is szolgált egy-két jó tanáccsal.
"Palicson az új kultúrotthon megnyitását már nagyon vártuk. Ennek alkalmával különböző programokat szerveztek. Így került mai programra a hímzés, amit én vezetek. A magyar motívum a téma, és ennek keretében egy tulipánt hímzünk. Mivel rövid az időnk, úgy néztük, hogy egy kisebb minta legyen, amit be tudnak fejezni. A foglalkozás után az övéké marad a munkájuk."

Egy tucatnyi érdeklődő, idős és fiatal vett részt a vasárnapi foglalkozáson.

hímzés
műhelyfoglalkozás
Palics
Magyar Kultúrközpont

Most

12:33, Frissítve: 16:24

Kikaptak a magyarkanizsai lányok Szabadkán

Nem épp jól sikerült a bemutatkozása az újonc magyarkanizsai TSC Női Labdarúgó Klubnak a szerb Szuperligában. Vajda Fangyó lányai 7:0 arányú vereséget szenvedtek a címvédő Spartacus otthonában.

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.