Ugrás a tartalomra

A hímzés fortélyait sajátíthatták el Palicson

2020.07.12
14:48
2020.07.12
16:48
Forrás
Pannon RTV
Népi hímző műhelyfoglalkozást tartottak vasárnap délelőtt a palicsi Magyar Kultúrközpontban.

A rendezvény a Sokszínű együttműködés elnevezésű projekt során valósult meg, az IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében.

Együtt varrtak kicsik és nagyok vasárnap délelőtt a palicsi Magyar Kultúrközpontban megtartott népi hímző műhelyfoglalkozáson.

A fiatalok is ügyesen forgatták a tűket. Anđela szeret varrni, őt a nagymamája tanította varrás fortélyaira.
"Tulipánt varrok, csak egy kicsit összegubancolódott a cérna. Kettő van, és egy kellene, hogy be varjam, én véletlenül kettővel varrtam."

A tapasztalt hímzők is szívesen varrtak társaságban vasárnap délelőtt. Csányi Anna: "Én szeretek kézimunkázni, az az igazság, és sokat is csináltam, festettem. Az ember elfoglalja magát."

Kosányi Vali tartotta a népi hímzés műhelyfoglalkozást. Kicsiknek örömmel mutatta az öltéseket, de a tapasztalt hímzőknek is szolgált egy-két jó tanáccsal.
"Palicson az új kultúrotthon megnyitását már nagyon vártuk. Ennek alkalmával különböző programokat szerveztek. Így került mai programra a hímzés, amit én vezetek. A magyar motívum a téma, és ennek keretében egy tulipánt hímzünk. Mivel rövid az időnk, úgy néztük, hogy egy kisebb minta legyen, amit be tudnak fejezni. A foglalkozás után az övéké marad a munkájuk."

Egy tucatnyi érdeklődő, idős és fiatal vett részt a vasárnapi foglalkozáson.

hímzés
műhelyfoglalkozás
Magyar Kultúrközpont

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.