Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Höcögés, göcögés és kacagás a horgosi Művelődési Házban

2021.05.15
13:18
2021.05.15
17:57
Forrás
Pannon RTV
Kerekítő - Mondókás móka címmel szerveztek foglalkozást a horgosi Művelődési Házban. Népi, közkedvelt ölbeli játékon vehettek részt a legkisebbek és a szülők.
Pannon RTV/Apczi Jenő

Elfeledett mondókák és népdalok csendültek fel Varga Imola interaktív foglalkozásán.

Ábrahám Roberta, Horgos: „Fontosnak tartom, hogy időben elsajátítsuk az ilyen jellegű foglakozást.”

Rankovics Nóra, Horgos: „Érdekes és a lányok élvezik nagyon.”

A Kerekítő - Mondókás móka három éves korig alkalmazható foglakozás, amely gyerekdalok elsajátítását és megismerését jelenti. Fontos a szülőket is bevonni, hiszen a későbbiek folyamán ők adják át a tudást gyermekeiknek - nyilatkozta Varga Imola foglalkozásvezető.

„A kisbabák is az anyukájuk ölében nagyon otthonosan érzik magukat, szeretik, ha velük foglalkoznak, és ez ugyanúgy jellemző a hároméves korosztályra, hogy azért a nap folyamán otthon is szívesen beleülnek anya ölébe, és ha van az édesanya tarsolyában egy kis mondóka, amit elő tud kapni, mi ezt tudjuk nekik útra bocsájtani.”

Az ilyen jellegű foglalkozás a gyermek érzelmi és értelmi intelligenciáját nagyban tudja fejleszteni - tette hozzá a foglalkozásvezető.

Kerekítő Mondókás Móka
Horgos
Varga Imola

Most

22:56

Olaszország-Svájc 3-0

Az olasz labdarúgó-válogatott 3-0-ra legyőzte Svájc csapatát Rómában, az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, ezzel a nyolcaddöntőbe jutott.
20:17

A 6 hónapos Boško segítséget kér

Boško 2021. január 14-én született Újvidéken. Három hónapos volt, amikor a szüleinek feltűnt, hogy nem a korának megfelelően fejlődik. A vizsgálatok után jött a diagnózis: SMA1 - gerinc eredetű izom atrófia, 1. típus.
17:28, Frissítve: 19:53

Nyílt napok a szabadkai ATB Severben!

A szabadkai ATB Sever vállalat minden szerdán 12 órától nyílt napot szervez, a Mágneses mezők 6-os szám alatt található üzemében. A nyílt napok célja, hogy az érdeklődők megismerjék a vállalat nyújtott álláslehetőségeket.

Népszerű

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.