Ugrás a tartalomra

Höcögés, göcögés és kacagás a horgosi Művelődési Házban

2021.05.15
13:18
2021.05.15
17:57
Forrás
Pannon RTV
Kerekítő - Mondókás móka címmel szerveztek foglalkozást a horgosi Művelődési Házban. Népi, közkedvelt ölbeli játékon vehettek részt a legkisebbek és a szülők.

Elfeledett mondókák és népdalok csendültek fel Varga Imola interaktív foglalkozásán.

Ábrahám Roberta, Horgos: „Fontosnak tartom, hogy időben elsajátítsuk az ilyen jellegű foglakozást.”

Rankovics Nóra, Horgos: „Érdekes és a lányok élvezik nagyon.”

A Kerekítő - Mondókás móka három éves korig alkalmazható foglakozás, amely gyerekdalok elsajátítását és megismerését jelenti. Fontos a szülőket is bevonni, hiszen a későbbiek folyamán ők adják át a tudást gyermekeiknek - nyilatkozta Varga Imola foglalkozásvezető.

„A kisbabák is az anyukájuk ölében nagyon otthonosan érzik magukat, szeretik, ha velük foglalkoznak, és ez ugyanúgy jellemző a hároméves korosztályra, hogy azért a nap folyamán otthon is szívesen beleülnek anya ölébe, és ha van az édesanya tarsolyában egy kis mondóka, amit elő tud kapni, mi ezt tudjuk nekik útra bocsájtani.”

Az ilyen jellegű foglalkozás a gyermek érzelmi és értelmi intelligenciáját nagyban tudja fejleszteni - tette hozzá a foglalkozásvezető.

Kerekítő Mondókás Móka
Horgos
Varga Imola

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:19

A húsvét lényegéről gyerekeknek, játékosan

Húsvéti játékos foglalkozás tartottak a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A 2 és 10 év közötti zorkai gyerekek számára meglepetéssel is kedveskedtek. A húsvéti programot évről évre a VMSZ zorkai helyi szervezete hívja életre.

Népszerű