Ugrás a tartalomra

Hogyan fényképeznek a fiatalok?

2021.12.29
11:03
2021.12.29
16:43
Forrás
Pannon RTV
Bemutatták a Szerbiai Ifjúsági Fényképkiállítás 40 évéről szóló emlékkötetet Sándoregyházán, a Žarko Zrenjanin Művelődési Otthonban.

Az első ifjúsági fotós tárlatot 1971-ben szervezték meg Belgrádban, majd 1996-ig vándor jellegű volt: minden évben más szerbiai városban mutatták be. 12 éven át szünetelt a megszervezése, majd 2008-ban Beresztócon rendezték meg újra. Sándoregyházán 2015-ben fogadták az ifjú fényképészek alkotásait és azóta hét éven át ez a dél-bánáti kis település volt a tárlat házigazdája. A negyvenedik, jubileumi Ifjúsági Fényképkiállítást idén is megtartották, akkor született az ötlet, hogy könyv formájában jelentessék meg a Szerbiai Fotószövetség archívumában őrzött fényképek közül a legjobbakat. A katalógust a sándoregyházi Žarko Zrenjanin Művelődési Otthon adta ki háromszáz példányban, a Tartományi Művelődési Titkárság és Pancsova város támogatásával.

Biszak Zoltán, a Dunavac Fotócsoport vezetője, Sándoregyháza: Először száz fénykép volt, majd úgy döntöttünk, hogy bekapcsoljuk az ideit is, tekintettel arra, hogy mégiscsak a negyvenedik év volt. Így Milan Živković, aki egyébként a Szerbiai Fotósszövetség Művészeti Tanácsának elnöke, egy száznyolc képből álló válogatást készített el, illetve százkilencet két kategóriában: tizenhat éves korig és huszonegy évesig. Mi ezeket a fényképeket kinyomtattuk és itt kiállítottuk, illetve egy minőségi kötetet állítottunk össze, amely megmarad emlékként a Fotószövetségnek, hogy megnézhessék, mi készült az elmúlt negyven kiállításon. Szolgálhat a Fotószövetség bemutatására is, bárhová mennének vendégségbe, ezt a könyvet is oda lehet tenni, hogy bizonyítsa, hogyan is fotóznak a fiataljaink. ”

fotó
fotókiállítás
Sándoregyháza
Biszak Zoltán

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.