Ugrás a tartalomra

Hollywoodi sztárokkal készülhet film Jasenovacról

2018.05.15
13:28
Forrás
VajdaságMa, Večernje Novosti
A szerb kormány, Aleksandar Vučić államfő kezdeményezésére, készen áll támogatni azt a nagy filmes projektet, amely a jasenovaci szerb, zsidó és roma áldozatokról szól, írja a Novosti.

A lap értesülései szerint Szerbia akár 20 millió eurót is elkülönítene arra a filmre, amely a Független Horvát Államban lévő haláltáborról szólna. A filmben ismert színészek játszanának, még néhány híres hollywoodi név is szóba került. A kormány két okból döntött a film létrehozása mellett. Először is azért, mert még senki sem vitte filmre ezt a tragédiát, másrészről viszont azért, mert az utóbbi időben megpróbálják lebecsülni a haláltáborban elhunyt szerb áldozatok számát - írja a Večernje Novosti. A lap szerint a volt Jugoszláviában történt háborúkról szóló filmekre milliókat költöttek, Jasenovacról azonban még senki sem készített filmet.

Jasenovac
film
Hollywood

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.