Ugrás a tartalomra
Pixabay

Hollywoodi sztárokkal készülhet film Jasenovacról

2018-05-15
13:28
Forrás
VajdaságMa, Večernje Novosti
A szerb kormány, Aleksandar Vučić államfő kezdeményezésére, készen áll támogatni azt a nagy filmes projektet, amely a jasenovaci szerb, zsidó és roma áldozatokról szól, írja a Novosti.

A lap értesülései szerint Szerbia akár 20 millió eurót is elkülönítene arra a filmre, amely a Független Horvát Államban lévő haláltáborról szólna. A filmben ismert színészek játszanának, még néhány híres hollywoodi név is szóba került. A kormány két okból döntött a film létrehozása mellett. Először is azért, mert még senki sem vitte filmre ezt a tragédiát, másrészről viszont azért, mert az utóbbi időben megpróbálják lebecsülni a haláltáborban elhunyt szerb áldozatok számát - írja a Večernje Novosti. A lap szerint a volt Jugoszláviában történt háborúkról szóló filmekre milliókat költöttek, Jasenovacról azonban még senki sem készített filmet.

jasenovac
film
Hollywood

Most

23:55, Frissítve: 00:01

Tömeges állatpusztulás Versecnél

Két nap alatt mintegy hetven állat pusztult el Versecnél, jelenti a Szerbiai Madártani és Madárvédelmi Egyesület. A feltételezések szerint mérgezett gabonaszemek okozták az állatok elhullását.
23:00, Frissítve: 23:07

Az Opel is manipulált a károsanyag-kibocsátással

Elrendelte 96 ezer Opel autó visszahívását pénteken a német közúti közlekedési hatóság a Volkswagen csoport dízelbotrányában leleplezett visszaéléshez hasonló károsanyag-kibocsátási manipuláció miatt.
20:24, Frissítve: 20:53

Mintegy ezer ösztöndíjasa van az MNT-nek

A 2018/19-es tanévre 228 kezdő egyetemistával és főiskolással, valamint 59 demonstrátori ösztöndíjassal írtak alá szerződést az újvidéki Európa Kollégiumban megrendezett ünnepségen.
19:14, Frissítve: 19:21

Civil Piknik a hét végén

A kétnapos összejövetel célja különböző civil gyakorlatok bemutatása, megvitatása, egymás munkájának megismerése, új kapcsolatok kiépítése. Az idei rendezvény témája: A közösség segítő ereje.

Népszerű

utcai látkép

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.
Tisza

Holttestet emeltek ki Zentánál a Tiszából kedden

Meg nem erősített információk szerint a múlt pénteken hajnalban a hídról vízbe esett férfi testét vetette ki magából a folyó, és ezt fedezték fel a vízparton sétálók - írja a Magyar Szó.