Ugrás a tartalomra
Pixabay

Hollywoodi sztárokkal készülhet film Jasenovacról

2018-05-15
13:28
Forrás
VajdaságMa, Večernje Novosti
A szerb kormány, Aleksandar Vučić államfő kezdeményezésére, készen áll támogatni azt a nagy filmes projektet, amely a jasenovaci szerb, zsidó és roma áldozatokról szól, írja a Novosti.

A lap értesülései szerint Szerbia akár 20 millió eurót is elkülönítene arra a filmre, amely a Független Horvát Államban lévő haláltáborról szólna. A filmben ismert színészek játszanának, még néhány híres hollywoodi név is szóba került. A kormány két okból döntött a film létrehozása mellett. Először is azért, mert még senki sem vitte filmre ezt a tragédiát, másrészről viszont azért, mert az utóbbi időben megpróbálják lebecsülni a haláltáborban elhunyt szerb áldozatok számát - írja a Večernje Novosti. A lap szerint a volt Jugoszláviában történt háborúkról szóló filmekre milliókat költöttek, Jasenovacról azonban még senki sem készített filmet.

jasenovac
film
Hollywood

Most

11:08

Babosék már a döntőben

Babos Tímea és partnere, Kristina Mladenović győzött a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyének elődöntőjében.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.