Ugrás a tartalomra
Pixabay

Hollywoodi sztárokkal készülhet film Jasenovacról

2018-05-15
13:28
Forrás
VajdaságMa, Večernje Novosti
A szerb kormány, Aleksandar Vučić államfő kezdeményezésére, készen áll támogatni azt a nagy filmes projektet, amely a jasenovaci szerb, zsidó és roma áldozatokról szól, írja a Novosti.

A lap értesülései szerint Szerbia akár 20 millió eurót is elkülönítene arra a filmre, amely a Független Horvát Államban lévő haláltáborról szólna. A filmben ismert színészek játszanának, még néhány híres hollywoodi név is szóba került. A kormány két okból döntött a film létrehozása mellett. Először is azért, mert még senki sem vitte filmre ezt a tragédiát, másrészről viszont azért, mert az utóbbi időben megpróbálják lebecsülni a haláltáborban elhunyt szerb áldozatok számát - írja a Večernje Novosti. A lap szerint a volt Jugoszláviában történt háborúkról szóló filmekre milliókat költöttek, Jasenovacról azonban még senki sem készített filmet.

jasenovac
film
Hollywood

Most

21:18, Frissítve: 22:31

Szent István-napi ünnepség Palicson

Palicson tartották meg szombat este a Szent István-napi központi ünnepséget a VMSZ szervezésében. A magyar haza jó úton halad ahhoz, hogy visszanyerje régi önbecsülését - mondta Magyar Levente.
19:27, Frissítve: 22:03

Megtelt hívekkel a szabadkai székesegyház

Szent István hazánkat hazánkká és a keresztény Európa részévé tette - emelte ki prédikációjában Márfi Gyula veszprémi érsek a szabadkai Szent Teréz-székesegyházban tartott misén szombaton délután.

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.