Ugrás a tartalomra

Holnap lesz a nemzeti összetartozás napja – Királyhalmon tartják a vajdasági központi megemlékezést

2020.06.03
16:16
2020.06.03
16:22
Forrás
Pannon RTV
Vajdaság több településén tartanak megemlékezéseket a trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulója és a nemzeti összetartozás napja alkalmából.

A délvidéki központi megemlékezés 16 órakor kezdődik Királyhalmon. A szentmise után versekkel, dalokkal, néptánccal emlékeznek meg a 100 évvel ezelőtt történtekről. Beszédet mond Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és Katona Róbert, a királyhalmi helyi közösség elnöke. A megemlékezést a Pannon Televízió és a Szabadkai Magyar Rádió élőben közvetíti.

A többi vajdasági megemlékezés időpontja és helyszíne megtalálható honlapunkon, az alábbi cikkben.

Királyhalom
nemzeti összetartozás
központi megemlékezés

Most

11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.
10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.