Ugrás a tartalomra

Holnap Múzeumok Éjszakája

2018.05.18
11:37
2018.05.18
16:56
Forrás
Pannon RTV
A Múzeumok Éjszakája elnevezésű program részleteit ismertették ma Szabadkán. Idén két párhuzamos rendezvénnyel várják a szervezők az érdeklődőket.

Az egyik a múzeumokat vonja be, a Városi Múzeumot, a Kortárs Galériát és a Dr. Vinko Perčić Galériát. A másik része pedig felöleli azt a több mint húsz kísérő rendezvényt, amelybe intézmények, egyesületek kapcsolódnak be. Az idén újdonságnak számít, hogy a szabadkai Zsinagóga is megnyitja kapuit. Palicson is lesznek programok szombat este, kiállításokkal, irodalmi esttel, sakkversennyel, koncerttel várják az érdeklődőket.

Hulló István, igazgató, Városi Múzeum, Szabadka: „Ami a Városi Múzeumot illeti, idén 17 órakor nyitja kapuit, és vasárnap hajnali 1-kor fogja zárni. Ugyanígy a Kortárs Galéria és a Honi Galéria is. Természetesen mennek a klasszikus programok a legkisebbeknek, a gyerekeknek, azután, bár a programban nincs feltüntetve, egész este, éjszaka a 70 éves múzeumról készült filmet vetítjük le, és a már meglevő kiállításokat látogathatják meg az érdeklődők.”

múzeumok éjszakája

Most

21:49

Megszámolják az ürgéket

Országos Ürgelajstromot szervez ismét a magyarországi Vadonlesők Közössége Természetvédelmi Egyesület április 20-27. között.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.