Ugrás a tartalomra

Holnemvolt országban jártak a zombori gyerekek

2021.12.21
08:16
2021.12.21
16:06
Forrás
Pannon RTV
Zomborban mutatták be tegnap délután Hendry Mária, Tündér Míra című ökomeséjét. A Zentai Magyar Kamaraszínház gyerekelőadása az egyik legfontosabb problémával foglalkozik, a természet felelőtlen szennyezésével.

Izgatott gyerekekkel volt tele a zombori Magyar Polgári Kaszinó előcsarnoka. Mindenki már nagyon várta, hogy elfoglalja a helyét a színházteremben, hiszen egy izgalmas, zenés gyermekdarab várta a közönséget.

Holnemvolt országot nagy veszély fenyegeti, hiszen a kapzsi király, gonosz tanácsadójával arannyá akarja változtatni az ország összes folyóját és tavát. A király lánya a vizek megmentésére indul, ahol találkozik egy halászlegénnyel.

Nešić Máté, színész: „Ez egy szerelmes történetbe bujtatott környezetvédelmi mese. Ahol a jók küzdenek a gonosz ellen, aki kapzsiságból szennyezi a környezetet. Tehát az üzenet igazából, hogy végül győzedelmeskednek. A darabban ez a történet, reméljük, hogy a valóságban is így lesz.”

A zenés darab tele van népmesei hősökkel, amelyben bábokat is használnak. A mese végén a természet megmenekül és a jók győzedelmeskednek a gonoszok felett.

Szabó István, a zombori Magyar Polgári Kaszinó alelnöke: „A Magyar Polgári Kaszinó az elmúlt tíz évben, nagyon sokat tett azért, hogy minél több magyar előadás be legyen mutatva Zomborban is. Nagyon szoros együttműködésben vagyunk a Szabadkai Népszínházzal, ennek köszönhetően nagyon sok darabot elhoztunk ide a Kaszinó épületébe, vagy a mi szervezésünkbe a zombori Városi Színházban.”

A belépés az előadásra díjtalan volt és a Magyar Nemzeti Tanács tájolási programjának részeként mutatták be.

Zentai Magyar Kamaraszínház
Tündér Míra

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:09, Frissítve: 16:18

Rendkívüli ellenőrzések az illegális halászat miatt

Egyre inkább növekszik a hal iránti kereslet a pravoszláv húsvét közeledtével. Ezzel párhuzamosan viszont az illegális halászati tevékenységek is felerősödnek, ezért a Vajdaság Erdői Közvállalat rendkívüli ellenőrzést hajt végre a vizeken.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.