Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Csipak Edvin

Holnemvolt országban jártak a zombori gyerekek

2021.12.21
08:16
2021.12.21
16:06
Forrás
Pannon RTV
Zomborban mutatták be tegnap délután Hendry Mária, Tündér Míra című ökomeséjét. A Zentai Magyar Kamaraszínház gyerekelőadása az egyik legfontosabb problémával foglalkozik, a természet felelőtlen szennyezésével.

Izgatott gyerekekkel volt tele a zombori Magyar Polgári Kaszinó előcsarnoka. Mindenki már nagyon várta, hogy elfoglalja a helyét a színházteremben, hiszen egy izgalmas, zenés gyermekdarab várta a közönséget.

Pannon RTV/ Csipak Edvin

Holnemvolt országot nagy veszély fenyegeti, hiszen a kapzsi király, gonosz tanácsadójával arannyá akarja változtatni az ország összes folyóját és tavát. A király lánya a vizek megmentésére indul, ahol találkozik egy halászlegénnyel.

Nešić Máté, színész: „Ez egy szerelmes történetbe bujtatott környezetvédelmi mese. Ahol a jók küzdenek a gonosz ellen, aki kapzsiságból szennyezi a környezetet. Tehát az üzenet igazából, hogy végül győzedelmeskednek. A darabban ez a történet, reméljük, hogy a valóságban is így lesz.”

A zenés darab tele van népmesei hősökkel, amelyben bábokat is használnak. A mese végén a természet megmenekül és a jók győzedelmeskednek a gonoszok felett.

Szabó István, a zombori Magyar Polgári Kaszinó alelnöke: „A Magyar Polgári Kaszinó az elmúlt tíz évben, nagyon sokat tett azért, hogy minél több magyar előadás be legyen mutatva Zomborban is. Nagyon szoros együttműködésben vagyunk a Szabadkai Népszínházzal, ennek köszönhetően nagyon sok darabot elhoztunk ide a Kaszinó épületébe, vagy a mi szervezésünkbe a zombori Városi Színházban.”

Pannon RTV/ Csipak Edvin

A belépés az előadásra díjtalan volt és a Magyar Nemzeti Tanács tájolási programjának részeként mutatták be.

Zentai Magyar Kamaraszínház
Tündér Míra

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.
15:20, Frissítve: 16:34

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.
14:08, Frissítve: 15:53

Sportszerek ajándékba

A topolyai TSC Akadémián a Szerb Labdarúgó Szövetség képviselői sportfelszerelést adományoztak a Községi Labdarúgó Szövetség klubjai számára.

Népszerű

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.