Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Holttá nyilvánított első világháborús bácskai katonák adattára

2021.10.21
08:36
2021.10.21
17:23
Forrás
Pannon RTV
Szerda este a zentai Alkotóházban mutatták be Molnár Tibor In nomine Domini! - A Kalocsai Érseki Szentszék által egyházilag holttá nyilvánított első világháborús bácskai katonák adattára című legújabb könyvét.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A szerző levéltárosként több mint 20 éve foglalkozik a témával. Ez már a hatodik kötete. Eredetileg a levéltári gyűjtők területét a bácskai Tisza-mentén dolgozta fel, amelyben Szabadka is sorra került. A most megjelent kiadásban a Kalocsára vonatkozó kutatásait online formában tudta megvalósítani, hiszen az érseki levéltár munkatársai digitalizálták az erre vonatkozó iratanyagot.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Molnár Tibor szerző: „A VMMI gondozásában jelent meg a kötet, amely a Bácskából holttá nyilvánított első világháborús katonák adattárát dolgozza fel. Az érdekessége ennek a kötetnek az, hogy itt az egyházi holttá nyilvánítások alapján rendszereztük az első világháború során elveszett katonákat. 84 településről összesen 1334 fő került összeírásra.”

adattár
holttá nyilvánított
első világháború
katona
könyvbemutató
Molnár Tibor

Most

21:35, Frissítve: 21:45

Spanyolország a világbajnok!

Spanyolország 6–5-re megnyerte az ötméterespárbajt, így övék a világbajnoki cím! A budapesti világbajnokságon a férfi vízilabdatorna címvédője, Olaszország ötméteresekkel kapott ki a fináléban.
20:07, Frissítve: 20:21

Sainz pályafutása első futamgyőzelmét aratta

Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Brit Nagydíjat Silverstone-ban, amely a rajt utáni hatalmas baleset miatt egyórás kényszerszünetet követően folytatódott.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.