Ugrás a tartalomra

Holttá nyilvánított első világháborús bácskai katonák adattára

2021.10.21
08:36
2021.10.21
17:23
Forrás
Pannon RTV
Szerda este a zentai Alkotóházban mutatták be Molnár Tibor In nomine Domini! - A Kalocsai Érseki Szentszék által egyházilag holttá nyilvánított első világháborús bácskai katonák adattára című legújabb könyvét.

A szerző levéltárosként több mint 20 éve foglalkozik a témával. Ez már a hatodik kötete. Eredetileg a levéltári gyűjtők területét a bácskai Tisza-mentén dolgozta fel, amelyben Szabadka is sorra került. A most megjelent kiadásban a Kalocsára vonatkozó kutatásait online formában tudta megvalósítani, hiszen az érseki levéltár munkatársai digitalizálták az erre vonatkozó iratanyagot.

Molnár Tibor szerző: „A VMMI gondozásában jelent meg a kötet, amely a Bácskából holttá nyilvánított első világháborús katonák adattárát dolgozza fel. Az érdekessége ennek a kötetnek az, hogy itt az egyházi holttá nyilvánítások alapján rendszereztük az első világháború során elveszett katonákat. 84 településről összesen 1334 fő került összeírásra.”

adattár
holttá nyilvánított
első világháború
katona
könyvbemutató
Molnár Tibor

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.