Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Holttá nyilvánított első világháborús bácskai katonák adattára

2021.10.21
08:36
2021.10.21
17:23
Forrás
Pannon RTV
Szerda este a zentai Alkotóházban mutatták be Molnár Tibor In nomine Domini! - A Kalocsai Érseki Szentszék által egyházilag holttá nyilvánított első világháborús bácskai katonák adattára című legújabb könyvét.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A szerző levéltárosként több mint 20 éve foglalkozik a témával. Ez már a hatodik kötete. Eredetileg a levéltári gyűjtők területét a bácskai Tisza-mentén dolgozta fel, amelyben Szabadka is sorra került. A most megjelent kiadásban a Kalocsára vonatkozó kutatásait online formában tudta megvalósítani, hiszen az érseki levéltár munkatársai digitalizálták az erre vonatkozó iratanyagot.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Molnár Tibor szerző: „A VMMI gondozásában jelent meg a kötet, amely a Bácskából holttá nyilvánított első világháborús katonák adattárát dolgozza fel. Az érdekessége ennek a kötetnek az, hogy itt az egyházi holttá nyilvánítások alapján rendszereztük az első világháború során elveszett katonákat. 84 településről összesen 1334 fő került összeírásra.”

adattár
holttá nyilvánított
első világháború
katona
könyvbemutató
Molnár Tibor

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:13, Frissítve: 20:01

Izmos irodalmi kötelékben

Az Izmos irodalmi kötelékben című könyvet mutatták be a Szabadkai Városi Múzeumban. A kötet a szabadkai főgimnázium önképzőkörének jegyzőkönyveit tartalmazza. Ez igen fontos dokumentuma Kosztolányi városának.
19:05, Frissítve: 19:45

Kiírták a népszavazást az alkotmánymódosításról

Január 16-ára írta ki a szerbiai alkotmány módosításáról szóló népszavazást Ivica Dačić. A szerbiai parlament elnöke azt mondta, kivételes megtiszteltetés számára, hogy kézjegyével láthatta el a kiírásról szóló dokumentumot.
18:47, Frissítve: 19:49

Legördült a Desiré fesztivál függönye

A budapesti Átrium színház előadásával zárult a tíznapos Desiré fesztivál Szabadkán. A nemzetközi regionális kortárs színházi fesztiválon idén többek közt Zürichből, Pirotból és Zágrábból is voltak előadások.

Népszerű