Ugrás a tartalomra

Horgoson is bemutatták Fujkin István FELHŐ(n) JÁRÓ című monográfiáját

2020.10.21
10:32
2020.10.21
17:10
Forrás
Pannon RTV
A mű ciklikusan állt össze, és a kezdetektől fogva a napjainkig tartalmazza a képzőművész alkotásait.

A magyarkanizsai községnapi programsorozat részeként Zenta után, Fujkin szülőfalujában, Horgoson is bemutatták a kötetet. A művésszel Virág Gábor, a Forum Könyvkiadó Intézet igazgatója, Bordás Győző, a kötet szerkesztője és Horvát Hilda beszélgetett. A horgosi Művelődési Ház előcsarnokában a képzőművész alkotásait is kiállították.

Fujkin István, képzőművész: „Ez egy nagyon érdekes dolog, folyton visszatérős, tehát hazajáró, amilyen én vagyok, bizonyos időnként. Amikor történik valami, annak mindig van egy fajsúlya, ez egy belső érzés, valahogy olyan, mint mikor a szüleinkhez térünk vissza. Mondhatjuk, hogy a gyökerekhez való visszatérés, bár a gyökerek szó nagyon érdekes a maga nemében. Sokszor felmerült már, hogy van-e honvágyam, ha valamerre vagyok, és mondtam, hogy igazából nincs, mert vannak embertípusok, akik olyanok, mint a fa, tehát csak egy gyökérből létezik, és van a másik, ami olyan mint a folyondár, tehát menet közben újabb azonos értékű gyökereket ereszt.”

Fujkin István
FELHŐ(n) JÁRÓ
monográfia
Horgos
bemutat
Művelődési Ház
Virág Gábor
Bordás Győző
Horvát Hilda

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.