Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Horvát, szerb, magyar és tököli csoportok is bemutatkoztak Szabadkán

2022.06.03
07:29
2022.06.03
15:20
Forrás
Pannon RTV
A FOLKID Gyermek- és Ifjúsági Népművészeti Fesztivált, azaz néptáncos gyerekeket felvonultató mustrát másodszor rendezték meg az észak-bácskai városban.

Vidám volt a hangulat a Népkör udvarán, ahol a különböző nemzetek gyermekcsoportjai várakoztak a színpadi bemutatkozásra. A 4. FOLKID fesztiválnak idén másodszor volt szabadkai állomása.

 Bodrogi Hajnalka, ügyvezető, Népkör MMK: „Ez a gyermekek Interetno fesztiválja, hiszen összehozzuk a különböző régiók gyermek néptáncegyütteseit, fiatal alkotóit és bemutatkozási lehetőségük legyen és hogy vigyék tovább a kultúrájukat egész idős korig.”

Szécsi Viktória a rónásokat viszi majd Budapestre, a fesztivál következő állomására.

Szécsi Viktória, művészeti vezető, Róna Táncegyüttes, Népkör MMK: „Gyakorlatilag ez egy tíznapos fesztivál, amelynek az a célja, hogy a különböző nemzetiségű gyerekek együtt töltsenek néhány közös pillanatot, együtt szerepeljenek, mindenki bemutassa a saját szokását, és reméljük, hogy egy életre szóló barátság kötődik majd közöttük.”

A fesztivál résztvevői Tökölön egy záróműsor keretében búcsúznak majd egymástól.

Szabadka
Népkör
FOLKID
néptánc
Bodrogi Hajnalka
Szécsi Viktória

Most

21:48

Közel az antarktiszi átbillenési pont

A közelmúltban bekövetkezett hőhullámok, a Déli-óceánban bekövetkezett változások és az antarktiszi tengeri jég kiterjedésének csökkenése arra utal, hogy éghajlati fordulópont közelébe kerülhetünk.
18:31, Frissítve: 19:27

Bor és a hal Horgoson

Halászlé és borversenyt tartottak Horgoson. A Szent Orbán Borlovagrend és a Proleter Horgászegyesület már tizenegyedik alkalommal szervezte meg a Bor és a hal elnevezésű eseményt a Művelődési Ház melletti téren.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.