Ugrás a tartalomra

Horvát, szerb, magyar és tököli csoportok is bemutatkoztak Szabadkán

2022.06.03
07:29
2022.06.03
15:20
Forrás
Pannon RTV
A FOLKID Gyermek- és Ifjúsági Népművészeti Fesztivált, azaz néptáncos gyerekeket felvonultató mustrát másodszor rendezték meg az észak-bácskai városban.

Vidám volt a hangulat a Népkör udvarán, ahol a különböző nemzetek gyermekcsoportjai várakoztak a színpadi bemutatkozásra. A 4. FOLKID fesztiválnak idén másodszor volt szabadkai állomása.

 Bodrogi Hajnalka, ügyvezető, Népkör MMK: „Ez a gyermekek Interetno fesztiválja, hiszen összehozzuk a különböző régiók gyermek néptáncegyütteseit, fiatal alkotóit és bemutatkozási lehetőségük legyen és hogy vigyék tovább a kultúrájukat egész idős korig.”

Szécsi Viktória a rónásokat viszi majd Budapestre, a fesztivál következő állomására.

Szécsi Viktória, művészeti vezető, Róna Táncegyüttes, Népkör MMK: „Gyakorlatilag ez egy tíznapos fesztivál, amelynek az a célja, hogy a különböző nemzetiségű gyerekek együtt töltsenek néhány közös pillanatot, együtt szerepeljenek, mindenki bemutassa a saját szokását, és reméljük, hogy egy életre szóló barátság kötődik majd közöttük.”

A fesztivál résztvevői Tökölön egy záróműsor keretében búcsúznak majd egymástól.

Szabadka
Népkör
FOLKID
néptánc
Bodrogi Hajnalka
Szécsi Viktória

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.