Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Hosszú idő után könyvbemutatót tartottak a Lifkában

2020.08.27
07:51
2020.08.27
16:20
Forrás
Pannon RTV
A Tu među svojima, azaz magyar fordításban az Itt, a sajátjaink között című verseskötetet mutatták be szerda este a hosszú kihagyás után ismét működő szabadkai Lifka Művészmoziban.

A gyűjtemény a helyi Vakok és Gyengénlátók Egyesületének gondozásában jelent meg. Az esemény a járványügyi előírásoknak megfelelően zajlott, a zárt térben korlátozott számban a megfelelő távolságot betartva, a maszk kötelező viselete mellett vehettek részt az érdeklődők.

Svetlana Manji, a kötet egyik szerzője elmondta, régi vágyuk volt, hogy a verseik egy ilyen jellegű kiadásban jelenjenek meg: „Mivel hosszú ideje foglalkozunk írással, ezért a kötet a Tu među svojima címet viseli. Mellettem, szerzőként Katica Bakajić, Danijela Pejić és Dajana Gabrić versei is megjelennek a gyűjteményben. A kötet szerény formában jelent meg, az egyesület lehetőségeihez mérten. Mi mindig keresünk anyagi támogatókat ahhoz, hogy egy nagyobb kötetben jelenhessenek meg a versek, de büszkék vagyunk.”

könyvbemutató
Szabadka
Lifka Art Mozi
Svetlana Manji
Vakok és Gyengénlátók Egyesülete

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:19, Frissítve: 20:23

Reök Iván nyomában

100 éve hunyt el Reök Iván vízügyi mérnök, királyi főmérnök, a szegedi Reök-palota építtetője, tulajdonosa, földbirtokos, aki Szeged és Horgos életében is nagy szerepet játszott.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.