Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Hosszúversek est Szabadkán

2019-05-28
21:08
2019-05-29
19:22
Forrás
Pannon RTV
A műsorban olyan költemények kaptak helyet, melyeket terjedelmük miatt ritkán tűznek műsorra előadásokon.

Petőfi Sándor, Juhász Gyula, Nagy László - magyar költők remekei mellett az angol romantikus költészet legjelentősebb képviselője, Percy Shelley verse is elhangozott kedd este az Életjel-Csáth Géza Művészetbaráti Kör versmondó műsorában. A Hosszúversek estet Horváth Emma rendezte. A műsorban olyan költemények kaptak helyet, melyeket terjedelmük miatt ritkán tűznek műsorra előadásokon. A Külhoni Magyarságért-díjas nyugalmazott tanárnő arra buzdította a versmondókat és félkészítőiket, hogy bátran szerepeljenek és járjanak versenyekre.

Horváth Emma, vezető, Életjel-Csáth Géza Művészetbaráti Kör, Szabadka: „Azt gondolom, hogy régi latin közmondás az, hogy varietas delectat, tehát a változatosság gyönyörködtet. Én azt hiszem, hogy ez itt is érvényes. Tehát mindig nagyon-nagyon jó, hogyha ki tudunk valami újat találni. Egyszer az egyik, máskor a másik. Vagy valami apróság, például nem átallom felhívni a figyelmet arra, hogy most nem drapériákat használtunk a virágokkal, hanem ilyen széles masnikat. Ez nem túl drága, és nagyon érdekes, és valamiféleképpen a címmel is összefügg. Azért, mert ha hosszú versek estje, akkor jó lenne valamivel dekorálni, ami hosszú.”

Szabadka
Szabadkai Városi Könyvtár
Horváth Emma
Életjel – Csáth Géza Művészetbaráti Kör

Most

22:43

Enyhítések kezdődnek Angliában

A brit kormány tájékoztatása szerint fokozatosan újranyithatnak Angliában a koronavírus-járvány miatt március óta zárva tartó szabadtéri színpadok, edzőtermek, uszodák és szépségszalonok.
20:44, Frissítve: 20:53

Békés tüntetés volt Szabadkán

Egy közösségi oldalon megjelent felhívásra nagyjából száz szabadkai polgár csatlakozott a belgrádi tüntetésekhez csütörtökön este az észak-bácskai városban.

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.