Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Hosszúversek est Szabadkán

2019-05-28
21:08
2019-05-29
19:22
Forrás
Pannon RTV
A műsorban olyan költemények kaptak helyet, melyeket terjedelmük miatt ritkán tűznek műsorra előadásokon.

Petőfi Sándor, Juhász Gyula, Nagy László - magyar költők remekei mellett az angol romantikus költészet legjelentősebb képviselője, Percy Shelley verse is elhangozott kedd este az Életjel-Csáth Géza Művészetbaráti Kör versmondó műsorában. A Hosszúversek estet Horváth Emma rendezte. A műsorban olyan költemények kaptak helyet, melyeket terjedelmük miatt ritkán tűznek műsorra előadásokon. A Külhoni Magyarságért-díjas nyugalmazott tanárnő arra buzdította a versmondókat és félkészítőiket, hogy bátran szerepeljenek és járjanak versenyekre.

Horváth Emma, vezető, Életjel-Csáth Géza Művészetbaráti Kör, Szabadka: „Azt gondolom, hogy régi latin közmondás az, hogy varietas delectat, tehát a változatosság gyönyörködtet. Én azt hiszem, hogy ez itt is érvényes. Tehát mindig nagyon-nagyon jó, hogyha ki tudunk valami újat találni. Egyszer az egyik, máskor a másik. Vagy valami apróság, például nem átallom felhívni a figyelmet arra, hogy most nem drapériákat használtunk a virágokkal, hanem ilyen széles masnikat. Ez nem túl drága, és nagyon érdekes, és valamiféleképpen a címmel is összefügg. Azért, mert ha hosszú versek estje, akkor jó lenne valamivel dekorálni, ami hosszú.”

Szabadka
Szabadkai Városi Könyvtár
Horváth Emma
Életjel – Csáth Géza Művészetbaráti Kör

Most

22:48

Környezettudatos vásárlás

Mit fogunk használni nejlonzacskók helyett? Mibe pakoljuk és mérjük majd le a paradicsomot a piacokon? Miben visszük majd haza a vásárlásaink után az árut, és mibe gyűjtjük a kommunális szemetet?
18:42, Frissítve: 18:49

Szalonnavásárt tartottak Ferenchalmon

Az eseményen húsfeldolgozással foglalkozó magánszemélyek és vállalatok állították ki portékájukat. A bírálóbizottság 300 szalonnaminta közül választotta ki a legjobbat.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.
Mérik a sebességet a rendőrök

Fokozott ellenőrzés az utakon

Mától kezdve fokozott közúti ellenőrzést végeznek Szerbia-szerte az utakon - tájékoztat a szerbiai belügyi tárca.