Ugrás a tartalomra

Hunyadi László és A víg özvegy Szabadkán

2018.02.16
16:27
2024.03.19
08:38
Forrás
Pannon RTV
Szombaton és vasárnap a szabadkai Sportcsarnokban folytatódik a Magyar Állami Operaház egyik legnagyobb vállalkozása, a Kárpát-Haza OperaTúra.

Az Opera februárban folytatja a határon túli magyarlakta területek látogatását, a csaknem 400 fős karaván most Szabadkán mutatkozik be. Erkel Hunyadi László című operája, amely a bemutató óta megszakítás nélkül a magyar repertoár kiemelt darabja, már megjárta Ungvárt, Kassát és Pozsonyt. Szombat este pedig a szabadkai közönség is megtekintheti. Főző Virág, főigazgató-helyettes, Magyar Állami Operaház: „Én magam is megtapasztaltam, hogy a közönség nagy szeretettel fogadta a társulatot, és a társulat is érezte ezt, és az összes kényelmetlenséget elfeledtette velük a közönség szeretete és a nagy öröm, amivel fogadták őket.

A vasárnap látható víg özvegy szerencsés keveréke mindannak, ami ahhoz szükséges, hogy a közönség kitűnően szórakozzon és élvezze Lehár csodálatos muzsikáját. Rujsz Edit, balettmester, Magyar Állami Operaház: „Beigazolódik az, hogy az operett egy olyan műfaj, amit a közönség nagyon szeret. Egy felhőtlen szórakozás ez, és maga a mi táncosaink is ezt hihetetlenül élvezik. Egy könnyed, nagyon szép képekben egy finom, kellemes muzsikára táncolni szerintem mint a táncosoknak, mint a nézőknek egy óriási élmény lehet.”

A Kárpát-Haza Opera Túra célja, hogy a határon túli valamennyi vidéken nagyszabású előadásokat mutasson be az ott élő magyar közösség, de akár a többségi társadalom számára is.

Magyar Állami Operaház
Operatúra
Hunyadi László
A víg özvegy

Most

13:32, Frissítve: 15:06

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.