Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Húsvétváró kiállítás Felsőhegyen

2023.04.01
16:15
2023.04.01
18:21
Forrás
Pannon RTV
Húsvéti sonka, ünnepi kalács, a tavasz virágai és ünnepkört meghatározó díszes tojások is díszítették mindazok standját, akik részt vettek a felsőhegyi Könyvtár Kör által szervezett Húsvétváró Kiállításon.

A szemet kápráztató darabok mellett, a szervezők ünnepi műsorral is kedveskedtek a nagyszámú látogatóknak, mindemellett felelevenítésre kerültek a húsvéti szokások is. Az ünnepi műsorban felléptek a helyi Cinege óvoda kis táncosai, a Népdalbarátok Klubja és Ifjúsági Tagozata, valamint a törökkanizsai Tiszagyöngye Művelődési Egyesület tagjai is.

Kormos Eleonóra, alelnök, Könyvtár Kör, Felsőhegy: „Második alkalommal rendeztük meg ezt a nagyon szép húsvétváró alkalmat, mivelhogy a covid közbeszólt. Nagyon szeretjük itt a környékbeli falvakat, népeket hívtuk össze, hogy mutassák be az ő falujuk szokásait. Látszik, hogy nagyon szép számban összejöttek. Egyúttal megcsináltuk a szakkörünknek a hímes tojás festészetét is, mert a szakkörnek is volt több programja, a hímzést, a gyöngyfűzést már befejeztük, most pedig bemutatjuk a hímes tojásfestést, ahol dél-alföldi, sárközi, különböző mintákat megtanultunk.”

húsvét
Húsvétváró
kiállítás
Felsőhegy
Kormos Eleonóra
Könyvtár Kör
Tiszagyöngye Művelődési Egyesület

Most

11:42, Frissítve: 11:56

Tűzvédelmi előadások a gazdáknak

Tűzvédelmi előadás sorozatot tart Magyarkanizsa községben a községi Önkéntes Tűzoltó Szövetség. A tűzvédelmi előadás hosszú évek után került újból megszervezésre, célja pedig, hogy a termelőket felkészítse az aratási időszakra.
08:46

Ma Sevilla-Roma Európa-liga döntő

A budapesti Puskás Aréna ad otthont a labdarúgó Európa-liga idei döntőjének, ahol a Sevilla és AS Roma mérkőzik meg a bajnoki címért. A spanyol csapat az Európa-liga, míg a Roma a kupadöntők specialistája.

Népszerű