Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Húszéves a tiszakálmánfalvi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület

2021-01-23
08:50
2021-01-23
16:47
Forrás
Pannon RTV
Az egyesület célja a település és a vidék magyar kultúrájának megőrzése, átörökítése, a nemzeti önazonosságának erősítése.

A szakosztályok és a tagok éveken keresztül minden rendezvénnyel, művelődési programmal és bemutatkozással híven tükrözik a múlt értékeit, büszkén élik meg a jelent és igyekeznek emléket hagyni a jövőnek - mondta el Milánovity Ottilia, az egyesület elnöke.

Pannon RTV

A magyar kultúra napja alkalmából, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségével karöltve rendeztek szerény műsort, betartva a járványügyi óvintézkedéseket. A Szövetség ez alkalommal könyvcsomaggal ajándékozta meg az egyesületet.

Pannon RTV

Milánovity Ottilia, elnök, Petőfi Sándor M.E., Tiszakálmánfalva: „A magyar kultúra napját, Himnuszunk születésnapját immár 32 éve ünnepeljük itt, Tiszakálmánfalván. Nagy szeretettel jövünk össze, a tiszakálmánfalvi Petőfi Sándor művelődési Egyesület szakcsoportjai alkalmi programmal lépnek fel és alkalmi dalokat, szavalatokat adnak elő ezen a napon, a közönség nagy szeretettel várja és fogadja ezeket a műsorokat, hisz anyanyelvünkön, a legszebb nyelven szerepelünk.”

Tiszakálmánfalva
Petőfi Sándor Művelődési Egyesület
magyar kultúra napja
húszéves
Milánovity Ottília

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:00, Frissítve: 16:10

Antalfalván is folyamatos az oltás

Javában zajlik a koronavírus elleni oltás beadása Antalfalva községben is. A kínai Sinopharm, az amerikai-német Pfizer-BioNTech és a brit-svéd AstraZeneca által gyártott oltóanyagok közül választhatnak az oltakozni vágyók.
14:13, Frissítve: 16:54

Mi a teendő, ha valakit kutyatámadás ér?

Nemrég súlyos kutyatámadás ért egy szabadkai nőt. Az eset igencsak felborzolta a kedélyeket a városban, hiszen gyakran látni kóbor kutyákat az utcákon, a parkokban, a tereken magányosan vagy kisebb-nagyobb csoportokba verődve.

Népszerű

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.