Ugrás a tartalomra

Húszéves a tiszakálmánfalvi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület

2021.06.27
19:34
2021.10.16
15:11
Forrás
Pannon RTV
A tiszakálmánfalvi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület megalakulásának huszadik évfordulóját ünnepelte tegnap. Az eseményen az egyesület szakcsoportjai és a környékbeli művelődési egyesületek léptek fel. Átadták a felújított harangozóházat is.

Az egész napos ünnepség az egyesület és a környékbeli települések kézimunkacsoportjának kiállításával indult.

Mátyás Ágnes, Árvácska Kézimunkacsoport csoportvezetője: „A csoportom hét taggal indult. Most ötvenhárman vagyunk. Tízéves évfordulóra is csináltunk egy tablót, és most a húszéves évfordulóra is. Július 10-én ünnepeljük a húszéves évfordulót.”

Az egyesületnek rengeteg szakcsoportja van. A kórus, a néptánccsoport, a szavalók és a helyi zenekar is fellépett az ünnepségen.

Szili Eszter, a Gubancolók Tánccsoport néptáncosa: „Hét éve táncolok, elsős korom óta, és azért táncolok, mert elkezdtem egyszer és megszerettem.”

A Petőfi Sándor Művelődési Egyesület rengeteg programot szervezett e két évtized alatt. A jövőben is hasonló lendülettel szeretnének dolgozni – mondta Milánovics Ottília, az egyesület elnöke.

„Számos műsorunk volt, és a magyarországi Baks és Geszt településekkel nagyon gyönyörű baráti kapcsolatot ápolunk, és ma is itt vannak velünk, támogatnak bennünket.”

Az elmúlt időszakban sok fejlesztés történt Tiszakálmánfalván. Nemrég fejeződött be a harangozóház felújítása, ami húsz szálláshelyet biztosít majd az idelátogatóknak. Az épület átadásán részt vett Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke is.

„Talán az elmúlt két évtizedben lélekszámban megapadtunk, életerőben talán megerősödtünk. Ezt bizonyítja ez a tiszakálmánfalvi program is. Nem csak a mai, hanem az, amit több mint egy évtizede alkalmam van végigkövetni és látni.”

A tiszakálmánfalvi fejlesztések és a szombati rendezvény a magyar kormány és a Vajdasági Magyar Szövetség támogatásával, valamint a helybéli lakosok munkájával valósulhatott meg.

Tiszakálmánfalva
jubileum
Petőfi Sándor Művelődési Egyesület

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:19

A húsvét lényegéről gyerekeknek, játékosan

Húsvéti játékos foglalkozás tartottak a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A 2 és 10 év közötti zorkai gyerekek számára meglepetéssel is kedveskedtek. A húsvéti programot évről évre a VMSZ zorkai helyi szervezete hívja életre.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.