Ugrás a tartalomra

Húzzad, édes muzsikásom!

2018.01.10
11:50
2024.03.19
08:38
Forrás
Pannon RTV
Téli népzenei tábort szervezett általános iskolások számára a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ és a horgosi Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület. Két nap a gyerekek vonósokon gyakorolnak.

A téli népzenei tábor a két szervezet által biztosított helyszínen zajlik, oktatója Csonka Ferenc, a Népművészet Ifjú Mestere.

Csonka Ferenc, népzene pedagógus, Szabadka: „Elsősorban Dunántúli tájegységről származó csárdásokat, tanulunk most. Azon kívül egy picit megmutatom a gyerekeknek, hol helyezkednek el ezek a bizonyos népzenei tájegységek, amelyekről olyan sokat lehet hallani: Szatmár, Rábaköz. Mindenki hall ilyen kifejezéseket, de főleg a gyerekek még nem tudják, hogy ez mit is jelent egyáltalán. Úgyhogy ilyen bevezető földrajzóra is van a foglalkozásokon.”

Szabadka
Népkör
népzenei tábor

Most

17:07, Frissítve: 17:18

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.