Ugrás a tartalomra
Gyakorolnak a gyerekek
Pannon RTV

Húzzad, édes muzsikásom!

2018-01-10
11:50
2018-01-10
17:39
Forrás
Pannon RTV
Téli népzenei tábort szervezett általános iskolások számára a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ és a horgosi Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület. Két nap a gyerekek vonósokon gyakorolnak.

A téli népzenei tábor a két szervezet által biztosított helyszínen zajlik, oktatója Csonka Ferenc, a Népművészet Ifjú Mestere.

Csonka Ferenc tanitja a gyerekeket

Csonka Ferenc, népzene pedagógus, Szabadka: „Elsősorban Dunántúli tájegységről származó csárdásokat, tanulunk most. Azon kívül egy picit megmutatom a gyerekeknek, hol helyezkednek el ezek a bizonyos népzenei tájegységek, amelyekről olyan sokat lehet hallani: Szatmár, Rábaköz. Mindenki hall ilyen kifejezéseket, de főleg a gyerekek még nem tudják, hogy ez mit is jelent egyáltalán. Úgyhogy ilyen bevezető földrajzóra is van a foglalkozásokon.”

Szabadka
Népkör
népzenei tábor

Most

18:24, Frissítve: 18:31

Mindent a Batyuba!

Július utolsó hetében tartják Zentagunarason a legnagyobb délvidéki népművészeti tábort, a Batyu tábort. A programra idén is majd’ háromszáz fiatalt várnak.
15:22, Frissítve: 17:00

A Lány című film nyerte az Arany torony-díjat

Lukas Dhont belga rendező Lány című filmje érdemelte ki az Arany torony-díjat az Európai Filmek 25. Palicsi Fesztiválján. A filmkedvelők a tegnapi záróceremónia után még két alkotást nézhettek meg.
13:35, Frissítve: 15:32

Strandolás a Tisza-parton

A nyári melegben aligha találunk jobb kikapcsolódást, mint a strandolást. A magyarkanizsai Tisza-parton minden lehetőség adott, hogy kihasználjuk ezt.

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.