Ugrás a tartalomra

Idén csak vajdaságiak léptek fel, de így is színes volt a Folk Music Fest

2020.10.04
13:49
2020.10.04
17:17
Forrás
Pannon RTV
Az eseményen Pál Gajódi Olivér gyógyulásáért is gyűjtöttek.

Színesebbnél színesebb fellépők várták a látogatókat a Folk Music Festen szombat este a palicsi Vigadó teraszán. A járványhelyzet miatt idén csak vajdasági fellépők szórakoztatták a közönséget. A rendezvényt a Bodros Tamburazenekar nyitotta meg. Apró Boglárka, tag, Bodros Tamburazenekar: „A mi zenekarunk 3 éve alakult, ez a felállás nem mindig így volt, mivel a bőgős az tavaly a Fölszállott a pávának a válogatója előtt két héttel érkezett hozzánk, gyorsan betanulta mit kellett játszani. Tavaly voltunk a Fölszállott a páván, ahol a középdöntőig jutottunk, illetve a zsűri két különdíjjal is jutalmazott minket.”

Ezt követően Bakos Árpád és Miroslav Jovančić kápráztatta el a közönséget, majd a Juhász Zenekar 20 éves jubileumi koncertje zárta az estét. Az esemény külön hangsúlyt helyezett az SMA-1-ben szenvedő kisfiú, Pál Gajódi Olivér megsegítésére. Sütiket, limonádékat és sós pogácsákat vehettek a pultnál. A nap folyamán csaknem 42 ezer dinárt gyűjtöttek össze.

Juhász Gábor, a Folk Music Fest szervezője elmondta, sikerült úgy megszervezni az estét, hogy az emberek biztonságban legyenek. „Idén hetedszerre van megszervezve, ugye ez mindig május végén szokott lenni, a palicsi Nyári Színpadon. Most a vírushelyzet miatt ezt október első hétvégére raktuk, és hála Istennek kedvezett az idő számunkra, nagyon sokan eljöttek, aminek nagyon örülünk. A programunk egy kicsit kevesebb mint máskor szokott lenni, általában kétnapos szokott lenni ez a fesztivál, de most egy napba sűrítettük bele. A külföldi fellépőktől sajnos el kellett tekintsünk, de így is azt gondolom, hogy nagyon komoly felhozatalt tudtunk biztosítani az idelátogató közönség számára.”

A rendezvényt Szabadka Város önkormányzata, a Tartományi Nemzeti Közösségi Titkárság, Magyarország Kormánya, a Nemzeti Kulturális Alap és a Csoóri Sándor Alap támogatta.

Folk Music Fest
népzene
Juhász Gábor

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:59

Orbán Viktor Georgia miniszterelnökével tárgyalt

A találkozón a magyar-georgiai politikai együttműködés elmélyítésének lehetőségeit, valamint Georgia EU-integrációs folyamatának állását tekintették át, figyelembe véve a Magyarország uniós elnöksége nyújtotta előrelépési lehetőségeket.
14:32, Frissítve: 14:41

Sportnap Zentán

A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tartottak. A gyerekek a többi között kispályás fociban, röplabdában, kosárlabdában, futásban és sakkban mérhették össze tudásukat.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.