Ugrás a tartalomra
Görög Noémi, Electe Egyesület
Pannon RTV

Idén is lesz FEMUS

2018-02-09
13:58
2018-02-09
16:51
Forrás
Pannon RTV
Több mint 90 résztvevővel idén is megrendezik a FEMUS nemzetközi fúvószenei fesztivált Szabadkán.

Ebben az évben a versenyprogram mellett hangversenyekkel bővítik a rendezvényt, amelyen szerbiai és külföldi művészek lépnek fel. A klarinét-, szaxofon- és fuvola-versenyprogram február 16-án lesz a Szabadkai Zeneiskolában, amelyre Horvátországból, Szlovéniából, Ausztriából, Norvégiából és Magyarországról is érkeznek 6 és 18 év közötti résztvevők. A záróhangversenyre és az ünnepélyes díjkiosztóra február 18-án kerül sor a szabadkai Városháza dísztermében 20 órai kezdettel, ahol a zsűri különdíjjal jutalmazza a tanárokat és zongorakísérőket. A rendezvényt az Electe Egyesület szervezi. Mindegyik programra a belépés ingyenes.     

Görög Noémi, művészeti vezető, Electe Egyesület: „A február 16-ai nyitóhangversenyen a Boros Krisztián klarinétos vezette trió lép fel. A művészek Újvidékről érkeznek, és műsorukon a romantika korából származó darabok szerepelnek, többek között Schubert, Schumann, Strauss és Liszt művei. Február 17-én Anja Malkov fuvolaművésznő lép fel, őt Filip Milisavljević kíséri zongorán.”

FEMUS
Szabadka
Electe Egyesület

Most

16:45

Tartós lehűlés jön

A hét eleji napos idő után a hét második felében végre megérkezhet a késő őszies, hideg idő vidékünkre.
16:27

Jön a tél és vele a szmog

A tél közeledtével egyre nagyobb a lehetősége a szmog kialakulásának a városokban. Elsősorban a helytelen tüzelés miatt a késő délutáni és esti órákban romlik a levegő minősége.
15:45

Ranieri visszatér a Premier League-be

Már nem Slaviša Jokanović az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban utolsó helyen álló Fulham menedzsere. A labdarúgóklub az olasz Claudio Ranierit nevezte ki menedzsernek.
15:36

Putyin Szerbiába látogat

Alekszandr Csepurint, Oroszország belgrádi nagykövetét fogadta ma Aleksandar Vučić szerb államfő a szerb fővárosban. A találkozón szó esett Vlagyimir Putyin esedékes szerbiai látogatásáról is.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Vasárnap kora este sűrű füst gomolygott az Arsenije Čarnojević és a Szép Ferenc utca kereszteződésénél. A közlekedés teljesen megbénult, mert a látási viszonyok minimálisra csökkentek.

Látványkonyhával várja vendégeit a Varga Csárda

Ünnepséggel, állófogadással nyitotta meg kapuit az új Varga Csárda Magyarkanizsán. Az egykori Halászcsárda helyén kialakított új étterem látványkonyhával és széles halétel különlegességekkel szolgál.

Állami ünnep van

A ma és holnap állami ünnep van Szerbiában, ezért a hétfő is munkaszüneti nap.

Sok rendőr szakmát vált

Egyre több közrendőr és tiszt hagyja el hivatását és választ másik szakmát magának - tájékoztat a szerbiai rendőrök reprezentatív szakszervezete.