Ugrás a tartalomra
Görög Noémi, Electe Egyesület
Pannon RTV

Idén is lesz FEMUS

2018-02-09
13:58
2018-02-09
16:51
Forrás
Pannon RTV
Több mint 90 résztvevővel idén is megrendezik a FEMUS nemzetközi fúvószenei fesztivált Szabadkán.

Ebben az évben a versenyprogram mellett hangversenyekkel bővítik a rendezvényt, amelyen szerbiai és külföldi művészek lépnek fel. A klarinét-, szaxofon- és fuvola-versenyprogram február 16-án lesz a Szabadkai Zeneiskolában, amelyre Horvátországból, Szlovéniából, Ausztriából, Norvégiából és Magyarországról is érkeznek 6 és 18 év közötti résztvevők. A záróhangversenyre és az ünnepélyes díjkiosztóra február 18-án kerül sor a szabadkai Városháza dísztermében 20 órai kezdettel, ahol a zsűri különdíjjal jutalmazza a tanárokat és zongorakísérőket. A rendezvényt az Electe Egyesület szervezi. Mindegyik programra a belépés ingyenes.     

Görög Noémi, művészeti vezető, Electe Egyesület: „A február 16-ai nyitóhangversenyen a Boros Krisztián klarinétos vezette trió lép fel. A művészek Újvidékről érkeznek, és műsorukon a romantika korából származó darabok szerepelnek, többek között Schubert, Schumann, Strauss és Liszt művei. Február 17-én Anja Malkov fuvolaművésznő lép fel, őt Filip Milisavljević kíséri zongorán.”

FEMUS
Szabadka
Electe Egyesület

Most

22:44, Frissítve: 22:52

A Real Madrid nyerte az Euroligát

A férfi kosárlabda Euroliga 2017–2018-as kiírásának belgrádi döntőjében a Real Madrid 85–80-ra legyőzte a címvédő Fenerbahcét.
20:58, Frissítve: 21:09

Magabiztos TSC győzelem

A topolyai TSC hazai pályán 3:0-ra legyőzött az užicei Sloboda csapatát a Szerb Labdarúgó Első Liga 28. fordulójában.
18:12

Újvidékre került a fődíj

Az újvidéki Sanja Mančetić nyerte az idei Nemzetközi Mezőgazdasági Vásár fődíját, egy rotációs kapával felszerelt középteljesítményű traktort az Agropanonka jóvoltából.
17:52, Frissítve: 18:01

ESPN: Szerbia nem jut be a nyolcaddöntőbe

Szerbia válogatottja nagyon jó, de nem tudnak majd bejutni a nyolcaddöntőbe a jövő hónapban kezdődő oroszországi világbajnokságon - ismerteti előzetes elemzését a szerb csapatról az ESPN.

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.