Ugrás a tartalomra

Idén is lesz FEMUS

2018.02.09
13:58
2024.03.19
08:52
Forrás
Pannon RTV
Több mint 90 résztvevővel idén is megrendezik a FEMUS nemzetközi fúvószenei fesztivált Szabadkán.

Ebben az évben a versenyprogram mellett hangversenyekkel bővítik a rendezvényt, amelyen szerbiai és külföldi művészek lépnek fel. A klarinét-, szaxofon- és fuvola-versenyprogram február 16-án lesz a Szabadkai Zeneiskolában, amelyre Horvátországból, Szlovéniából, Ausztriából, Norvégiából és Magyarországról is érkeznek 6 és 18 év közötti résztvevők. A záróhangversenyre és az ünnepélyes díjkiosztóra február 18-án kerül sor a szabadkai Városháza dísztermében 20 órai kezdettel, ahol a zsűri különdíjjal jutalmazza a tanárokat és zongorakísérőket. A rendezvényt az Electe Egyesület szervezi. Mindegyik programra a belépés ingyenes.     

Görög Noémi, művészeti vezető, Electe Egyesület: „A február 16-ai nyitóhangversenyen a Boros Krisztián klarinétos vezette trió lép fel. A művészek Újvidékről érkeznek, és műsorukon a romantika korából származó darabok szerepelnek, többek között Schubert, Schumann, Strauss és Liszt művei. Február 17-én Anja Malkov fuvolaművésznő lép fel, őt Filip Milisavljević kíséri zongorán.”

FEMUS
Szabadka
Electe Egyesület

Most

13:32

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Elkezdődött a Magyar Nemzeti Tanács kétnapos egyetemi felkészítő tábora Újvidéken. A képzés február óta zajlott online, mától jelenléti formában folytatódik az újvidéki Európa Kollégiumban, ahová több mint 50 végzős középiskolás érkezett.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.