Ugrás a tartalomra
Görög Noémi, Electe Egyesület
Pannon RTV

Idén is lesz FEMUS

2018-02-09
13:58
2018-02-09
16:51
Forrás
Pannon RTV
Több mint 90 résztvevővel idén is megrendezik a FEMUS nemzetközi fúvószenei fesztivált Szabadkán.

Ebben az évben a versenyprogram mellett hangversenyekkel bővítik a rendezvényt, amelyen szerbiai és külföldi művészek lépnek fel. A klarinét-, szaxofon- és fuvola-versenyprogram február 16-án lesz a Szabadkai Zeneiskolában, amelyre Horvátországból, Szlovéniából, Ausztriából, Norvégiából és Magyarországról is érkeznek 6 és 18 év közötti résztvevők. A záróhangversenyre és az ünnepélyes díjkiosztóra február 18-án kerül sor a szabadkai Városháza dísztermében 20 órai kezdettel, ahol a zsűri különdíjjal jutalmazza a tanárokat és zongorakísérőket. A rendezvényt az Electe Egyesület szervezi. Mindegyik programra a belépés ingyenes.     

Görög Noémi, művészeti vezető, Electe Egyesület: „A február 16-ai nyitóhangversenyen a Boros Krisztián klarinétos vezette trió lép fel. A művészek Újvidékről érkeznek, és műsorukon a romantika korából származó darabok szerepelnek, többek között Schubert, Schumann, Strauss és Liszt művei. Február 17-én Anja Malkov fuvolaművésznő lép fel, őt Filip Milisavljević kíséri zongorán.”

FEMUS
Szabadka
Electe Egyesület

Most

Népszerű

Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli énekesnő

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után szombaton Budapesten elhunyt Fábián Juli. Az énekesnő, dalszerző, dalszövegíró 37 éves volt.