Ugrás a tartalomra
Görög Noémi, Electe Egyesület
Pannon RTV

Idén is lesz FEMUS

2018-02-09
13:58
2018-02-09
16:51
Forrás
Pannon RTV
Több mint 90 résztvevővel idén is megrendezik a FEMUS nemzetközi fúvószenei fesztivált Szabadkán.

Ebben az évben a versenyprogram mellett hangversenyekkel bővítik a rendezvényt, amelyen szerbiai és külföldi művészek lépnek fel. A klarinét-, szaxofon- és fuvola-versenyprogram február 16-án lesz a Szabadkai Zeneiskolában, amelyre Horvátországból, Szlovéniából, Ausztriából, Norvégiából és Magyarországról is érkeznek 6 és 18 év közötti résztvevők. A záróhangversenyre és az ünnepélyes díjkiosztóra február 18-án kerül sor a szabadkai Városháza dísztermében 20 órai kezdettel, ahol a zsűri különdíjjal jutalmazza a tanárokat és zongorakísérőket. A rendezvényt az Electe Egyesület szervezi. Mindegyik programra a belépés ingyenes.     

Görög Noémi, művészeti vezető, Electe Egyesület: „A február 16-ai nyitóhangversenyen a Boros Krisztián klarinétos vezette trió lép fel. A művészek Újvidékről érkeznek, és műsorukon a romantika korából származó darabok szerepelnek, többek között Schubert, Schumann, Strauss és Liszt művei. Február 17-én Anja Malkov fuvolaművésznő lép fel, őt Filip Milisavljević kíséri zongorán.”

FEMUS
Szabadka
Electe Egyesület

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:51, Frissítve: 23:57

Tenisz: Györe döntős Rióban!

A zentai teniszező elődöntőbeli ellenfele, a szlovén Aljaž Bedene sérülés miatt visszalépett, így Györe küzdelem nélkül jutott be a döntőbe.
20:16, Frissítve: 20:29

Cserkészvezetőkre van szükség

A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség muzslyai közgyűlésén értékelték az elmúlt évet, és felvázolták a jövőre vonatkozó terveket.

Népszerű

Baleset történt Szabadkán

Baleset történt Szabadkán a Majsai-híd lábánál. Egy régebbi típusú Opel, valamint egy Fiat személygépkocsi ütközött össze, személyi sérülés nem történt.

További járatokat törölt a Subotica-trans

Amellett, hogy a szombati menetrend lesz érvényben, további járatkiesésekkel is számolni kell keddtől - áll a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat legfrissebb közleményében.