Ugrás a tartalomra

Idén is lesz Malomfesztivál Oromon

2018.06.25
13:56
2018.06.25
17:11
Forrás
Pannon RTV
A részleteket ma sajtótájékoztatón ismertették. Az szélmalomnál idén is több alkotótábor kerül megrendezésre augusztus 10-től 16-ig, míg magára a Malomfesztiválra 16-a és 18-a között kerül sor.

A Malmok Útja alkotótáborokkal, augusztus 10-én veszi kezdetét az az oromi rendezvénysorozat. Az ingyenes programra a desiresofi@gmail.com címen jelentkezhetnek az érdeklődők.

Szerda Zsófia, szervező, Malmok Útja alkotótáborok: „Lesz egy filmes táborunk, egy fotós táborunk, egy irodalmi tábor, zenei, mozgás tábor és színész tábor, tehát igazából hat esemény fog, hat tábor fog egyidejűleg zajlani ez az öt nap alatt, és hát olyan tanárokat hívtunk meg, néhányukat már ismerik, akik táboroztak itt az elmúlt években, hiszen vannak ilyen visszatérő tanárok.”

Az alkotótáborok mellett idén is lesz Építő- és Szépítőtábor is, amelyre várják az önkéntes jelentkezőket, mivel új konyhahelyiséggel és színpadokkal készülnek a szervezők.

Asztalos Kristóf, szervező, Malomfesztivál Építőtábor: „Az idei évben gyakorlatilag az egész fesztivál területét módosítjuk, tehát nagyobb fesztiválra készülünk, éppen ezért a nagyszínpad át fog kerülni egy új helyre, és egyéb helyszíneket is fogunk létrehozni.”

Magára a Malomfesztiválra augusztus 16-18. kerül sor. A fesztivál, és a táborok ideje alatt ingyenes sátrazási lehetőség van, valamint a medencét is használhatják a résztvevők. Emellett több színpad, több fellépő és több kísérő program is lesz.

Vígi László, elnök, Wemsical Serbia Ifjúsági és Kulturális Egyesület: „Gyakorlatilag a fesztivál igyekszik egy teljes napi, 0-24-es programot adni, és nem csak egy zenei koncert sorozatot esténként, vagy délutánomként, hanem, hogy reggeltől estig Oromra találjanak a látogatók, és hasznosan tudják eltölteni az idejüket a Malomfesztiválon.”

A zenei program idén is széleskörű, fellép többek között Csizmadia Anna és Brasnyó Antal, a Longital, Lovasi András, valamint a Bakos Árpád & friends. A fesztivál három napja alatt összesen 9 országból, mintegy 60 különböző zenei programmal találkozhatunk.

Orom
Malomfesztivál

Most

08:08

Ma két csapat bejut a Bajnokok Ligája elődöntőjébe

Két negyeddöntős párharc fejeződik be a labdarúgó Bajnokok Ligájában kedd este, amikor a továbbjutáshoz az FC Barcelonának otthon, az Atlético Madridnak pedig idegenben kellene megőriznie a múlt héten megszerzett egygólos előnyét.
07:26, Frissítve: 07:33

Válaszcsapás érkezhet Izrael részéről Irán ellen

Hétfő délután harmadszor is összeült az izraeli hadi kormány, és úgy tudni, végleges döntést hoztak arról, hogy válaszcsapást adnak Iránnak a szombat éjjeli támadásra. Ezt az izraeli hadsereg (IDF) vezérkari főnöke is megerősítette.

Népszerű