Ugrás a tartalomra

Idén is lesz Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál Szabadkán

2018.09.24
13:12
2018.09.24
16:23
Forrás
Pannon RTV
A fesztivál október 4-én kezdődik a Pannónia Vonósnégyes hangversenyével, de lesz fényképkiállítás, előadások és foglalkozások is, általános iskolás gyerekek részére.

Október 6-án a József és testvérei bibliai történeten alapuló legrégibb zsidó musicalt tekinthetik meg az érdeklődők a zsinagógában. Október 9-én a Negyedik Szabadkai Kántorkoncertet tartják meg, szintén a zsinagógában. Mindkét esemény ingyenes, de a jegyeket igényelni kell. Az ingyenes belépők a zsinagóga bejáratánál vehetők fel október 1. és 5. között 10-től 12 óráig, illetve 16-tól 18-ig.

Kovács Róbert, irodavezető, Szabadkai Zsidó Hitközség: „Október 9-én, kedden 19 órakor kerül sor a már hagyományossá vált kántor koncertre, most a hivatalos neve, mivel negyedik alkalom lesz, a Negyedik Szabadkai Kántorkoncert Sehechejánu címmel - Aki életet adtál nekünk, a magyar fordítása. A Szabadkai Zsinagógában fellépnek újból Budai Miklós, Fellegi Balázs, Zucker Immanuel, Neumark Zoltán fog zongorán kísérni és nevezzük úgy, hogy a kártorkoncertnek a mozgatója, a lelke Nógrádi Gergely.”

Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál
Szabadka

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.