Ugrás a tartalomra
Pixabay/6689062

Idén is várják az Életmese írói pályázatra a családi történeteket

2023.02.14
21:50
2023.02.14
22:08
Forrás
MTI
Idén is meghirdette Életmese írói pályázatát a Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete, amely április 15-ig várja a határon innen és túli magyar családok igaz történeteit.

A tizenöt éve elindított pályázatra négy korcsoportban és két megadott témában évente több száz pályamű érkezik. A szervezők az idei évben is várják a személyes, igaz, családi történeteket, amelyek erősítik a családon belüli köteléket és a nemzethez tartozás élményét - olvasható a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének keddi közleményében.

Mint írják, a pályázók műveiket a "A szülők, nagyszülők, dédszülők életmeséi", valamint "Amikor kicsi voltál / Amikor kicsi voltam" témákban, műfaji kötöttség nélkül négy korcsoportban - 10 év alatti, 10-14 éves, 14-38 éves, illetve a 38 év felettiek - küldhetik el, maximum 20 oldal terjedelemben, kizárólag .doc vagy .rtf formátumban az eletmese2023@gmail.com e-mail címre.

Valamennyi korcsoportban az első három helyezettet díjazzák a szervezők. Az érdeklődők a korábbi évek pályázati anyagából szerkesztett köteteket a Mosolyvirág honlapján találják meg.

irodalom
pályázat
család

Kapcsolódó tartalmak

Most

12:02, Frissítve: 12:12

A népmese napját ünnepelték Horgoson

Ugyan egy nappal korábban, de Horgoson is megünnepelték a magyar népmese napját, amely Benedek Elek születésnapjához kötődik. Papírszínházzal és élőszavas mesemondással várták a helyi Művelődési Ház előtt a legkisebbeket.

Népszerű