Ugrás a tartalomra

Idén is volt Hármas Találkozó Bezdánban

2019.07.28
09:04
2019.07.28
19:16
Forrás
Pannon RTV
Immár 15. alkalommal szervezték meg a rendezvényt.

Tizenötödik alkalommal tartották meg a Hármas Találkozó elnevezésű határokon átnyúló kulturális rendezvényt Bezdánban, a Csatornaparton. A szerb-magyar-horvát hármashatáron lévő településre Vajdaság több területéről, illetve a szomszédos országokból is érkeztek vendégek, akik közül többen a színpadon is felléptek népdalokkal vagy tánccal.

A meleg fülledt időjárás ellenére nagyon sokan ellátogattak a rendezvényre Bezdánból és a térségéből, valamint Magyarországból és Horvátországból is érkeztek vendégek.

A helyszínen a kisebbek pónilovagláson, a nagyobbak íjászkodáson vehettek részt, emellett helyi és környékbeli kézművesek árulták portékáikat. Többen a rendezvény alkalmából tértek haza meglátogatni rokonaikat, barátaikat.

Báló Brigitta, Bezdán: „Ilyenkor összeülünk, iszogatunk egy picit. Tök jó a hangulat.”

Seres Attila, Bezdán: „Szép minden: a néptáncok, a hagyományok. Ezt én mind kedvelem, és gondolom, akik előjöttek, mind kedvelik ezeket a néphagyományos, táncos előadásokat.”

Az eseményre meghívást kapott a magyarországi Vaskút Község képviselete is. Alszegi Zoltán, polgármester, Vaskút, Magyarország: „Kölcsönösen látogatjuk egymás rendezvényeit, illetve a településeken megrendezett rendezvényeken fellépő csoportokat biztosítunk kölcsönösen.”

Máté Teréz, a település Helyi Közösségének tanácselnöke elmondta, a Hármas Találkozó az egyik leginkább várt rendezvény Bezdánban.
„- Évről-évre színvonalasabb műsorokat sikerült összehoznunk erre a Bezdáni Hármas Találkozóra.
- Kik a meghívott vendégek? Gondolom testvértelepülések.
- Testvérvárosunk Bácsalmás, Vaskút, fellépőink vannak Dávodról, Bácsbokodról, Batina, Újbezdán Horvátországból.”

A színpadon a helyi művészeti egyesületek mellett a meghívott települések népdalénekesei, táncosai is felléptek. A Hármas Találkozó programjait este rockkoncertek zárták.

Bezdán
Hármas Találkozó
szomszédos országok
kultúra
szerb-magyar-horvát hármashatár
Horvátország
Vaskút
néptánc

Most

13:32, Frissítve: 15:06

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.