Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Idén is volt Hármas Találkozó Bezdánban

2019.07.28
09:04
2019.07.28
19:16
Forrás
Pannon RTV
Immár 15. alkalommal szervezték meg a rendezvényt.

Tizenötödik alkalommal tartották meg a Hármas Találkozó elnevezésű határokon átnyúló kulturális rendezvényt Bezdánban, a Csatornaparton. A szerb-magyar-horvát hármashatáron lévő településre Vajdaság több területéről, illetve a szomszédos országokból is érkeztek vendégek, akik közül többen a színpadon is felléptek népdalokkal vagy tánccal.

Pannon RTV/Raffai Csaba

A meleg fülledt időjárás ellenére nagyon sokan ellátogattak a rendezvényre Bezdánból és a térségéből, valamint Magyarországból és Horvátországból is érkeztek vendégek.

Pannon RTV/Raffai Csaba

A helyszínen a kisebbek pónilovagláson, a nagyobbak íjászkodáson vehettek részt, emellett helyi és környékbeli kézművesek árulták portékáikat. Többen a rendezvény alkalmából tértek haza meglátogatni rokonaikat, barátaikat.

Báló Brigitta, Bezdán: „Ilyenkor összeülünk, iszogatunk egy picit. Tök jó a hangulat.”

Seres Attila, Bezdán: „Szép minden: a néptáncok, a hagyományok. Ezt én mind kedvelem, és gondolom, akik előjöttek, mind kedvelik ezeket a néphagyományos, táncos előadásokat.”

Pannon RTV/Raffai Csaba

Az eseményre meghívást kapott a magyarországi Vaskút Község képviselete is. Alszegi Zoltán, polgármester, Vaskút, Magyarország: „Kölcsönösen látogatjuk egymás rendezvényeit, illetve a településeken megrendezett rendezvényeken fellépő csoportokat biztosítunk kölcsönösen.”

Pannon RTV/Raffai Csaba

Máté Teréz, a település Helyi Közösségének tanácselnöke elmondta, a Hármas Találkozó az egyik leginkább várt rendezvény Bezdánban.
„- Évről-évre színvonalasabb műsorokat sikerült összehoznunk erre a Bezdáni Hármas Találkozóra.
- Kik a meghívott vendégek? Gondolom testvértelepülések.
- Testvérvárosunk Bácsalmás, Vaskút, fellépőink vannak Dávodról, Bácsbokodról, Batina, Újbezdán Horvátországból.”

Pannon RTV/Raffai Csaba
Pannon RTV/Raffai Csaba

A színpadon a helyi művészeti egyesületek mellett a meghívott települések népdalénekesei, táncosai is felléptek. A Hármas Találkozó programjait este rockkoncertek zárták.

Bezdán
Hármas Találkozó
szomszédos országok
kultúra
szerb-magyar-horvát hármashatár
Horvátország
Vaskút
néptánc

Most

21:35, Frissítve: 21:45

Spanyolország a világbajnok!

Spanyolország 6–5-re megnyerte az ötméterespárbajt, így övék a világbajnoki cím! A budapesti világbajnokságon a férfi vízilabdatorna címvédője, Olaszország ötméteresekkel kapott ki a fináléban.
20:07, Frissítve: 20:21

Sainz pályafutása első futamgyőzelmét aratta

Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Brit Nagydíjat Silverstone-ban, amely a rajt utáni hatalmas baleset miatt egyórás kényszerszünetet követően folytatódott.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.