Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Időutazás csembalóval

2019-10-08
12:35
2020-02-10
19:04
Forrás
Pannon RTV
Csembalókoncertet hallhatott a szabadkai közönség tegnap este a Városháza dísztermében.

Smiljka Isaković világhírű csembalóművész előadását élvezhették a komolyzene kedvelői, akit rajongói a csembaló királynőjének is neveznek. A reneszánsz korszaktól a huszadik századig, az angol, francia, olasz, spanyol zeneművektől egészen a görög modern átiratokig számos különlegességet hallhatott közönség. A Masaryk díjjal is kitüntetett művész a hangversenyen saját csembalóján muzsikált, amely egy 17. századi flamand csembaló másolata.

csembaló
koncert
hangverseny
Smiljka Isaković
Szabadka

Most

11:32, Frissítve: 11:43

Megtartja nyári táborait a Rákóczi Szövetség

Az elmúlt két hónapban több mint egy tucat nagy rendezvényt kellett lemondaniuk, ugyanakkor a nyárra 15 tábort terveznek, zömét Sátoraljaújhelyen – nyilatkozta a szövetség elnöke a Kossuth Rádióban.
08:28, Frissítve: 12:41

Csaknem 5,6 millió fertőzött

A világban eddig csaknem 5 millió 600 ezren fertőződtek meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 348 ezer.
21:47, Frissítve: 07:58

Előttünk a jégvédelmi szezon

A Közügyekben Bognár Pásztor Hajnalka, a Városi Tanács mezőgazdasági ügyekkel megbízott tanácsosa elmondta, Szabadkán a tavalyról megmaradt jégvédelmi rakéták mellé idén újabb ötvenet vásároltak.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.