Ugrás a tartalomra

Időutazás a dzsessz világában (videó)

2017-06-19
16:07
Ella Fitzgerald 100
Ella Fitzgerald 100. születésnapjának emlékére a HeddaJazz trió zenés időutazást tett a dzsessz világában vasárnap Szabadkán, a Városi Könyvtárban. A zentai származású Budapesten élő Gál Hedda a reneszánsz daloktól, a kortárs magyar versen és zenén keresztül a dzsessz sztenderdekig mindent énekel. A jelenlegi formáció a világhírű jazz-énekesnő sikerszámaira koncentrált és az 1940-es évek Harlemét idézte meg. A Haász Veronika, Spischak Dávid és Gál Hedda alkotta együttes várhatóan több helyen is koncertezik majd.Gál Hedda, énekes: „Ez a válogatás teljesen ösztönös volt, saját hozzáállásból válogattam, nem befolyásolt senki ebben a válogatásban, a két zenészem alkalmazkodott hozzá, hoztunk dzsessz sztenderdeket és kevésbé ismert dszessz-dallamok is felcsendülnek majd. Átdolgoztuk mert nem egy big bandet hoztam, hanem egy trió lesz, egy zongora és egy basszusgitár fog mögöttem megszólalni és természetesen egy ének. Hoztunk a 20-as, a harmincas és a negyvenes évekből is dalokat.”
dzsessz
Jazz
Hedda

Most

12:57, Frissítve: 13:43

Megjelent A 100 leg... céglista

A Szerbiai Kőolajipari Vállalat volt a legnyereségesebb 2016-ban, a Szerbiai Villanygazdaság a legnagyobb, a Bambi konszern kapta a legjobb minősítést az országban.
12:46, Frissítve: 12:57

Nem haladnak megfelelően a Brexit-tárgyalások

Az eddigi haladás nem elég ahhoz, hogy tovább lehessen lépni a jövőbeli kapcsolatok kérdéseit érintő második tárgyalási szakaszra - mondták pénteki brüsszeli találkozójukon a bennmaradók.

Népszerű

Vajdasági Magyar Ünnepi Játékok

Vajdasági Magyar Ünnepi Játékok

A Szent László- és az Arany-emlékév jegyében szervezik meg idén a Vajdasági Magyar Ünnepi Játékokat, amelyet ma nyitottak meg Palicson.