Ugrás a tartalomra

Időutazás a dzsessz világában (videó)

2017.06.19
16:07
Ella Fitzgerald 100
Ella Fitzgerald 100. születésnapjának emlékére a HeddaJazz trió zenés időutazást tett a dzsessz világában vasárnap Szabadkán, a Városi Könyvtárban. A zentai származású Budapesten élő Gál Hedda a reneszánsz daloktól, a kortárs magyar versen és zenén keresztül a dzsessz sztenderdekig mindent énekel. A jelenlegi formáció a világhírű jazz-énekesnő sikerszámaira koncentrált és az 1940-es évek Harlemét idézte meg. A Haász Veronika, Spischak Dávid és Gál Hedda alkotta együttes várhatóan több helyen is koncertezik majd.



Gál Hedda, énekes: „Ez a válogatás teljesen ösztönös volt, saját hozzáállásból válogattam, nem befolyásolt senki ebben a válogatásban, a két zenészem alkalmazkodott hozzá, hoztunk dzsessz sztenderdeket és kevésbé ismert dszessz-dallamok is felcsendülnek majd. Átdolgoztuk mert nem egy big bandet hoztam, hanem egy trió lesz, egy zongora és egy basszusgitár fog mögöttem megszólalni és természetesen egy ének. Hoztunk a 20-as, a harmincas és a negyvenes évekből is dalokat.”
dzsessz
Jazz
Hedda

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:59, Frissítve: 14:26

Az amerikai nagykövettel tárgyalt dr. Pásztor Bálint

A vajdasági magyarság helyzetéről és lehetőségeiről is szó esett Dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és Christopher Hill, az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövete közös megbeszélésén, Szabadkán.

Népszerű