Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Időutazás Szabadkán

2020.10.03
15:37
2020.10.03
17:35
Forrás
Pannon RTV
10 szimbólum- 10 történet címmel szerveztek történelmi sétát ma Szabadkán.

Az érdeklődők a város szecessziós, barokk és neogótikus stílusban épült épületeit ismerhették meg, és azok feledésbe merült történeteit hallhatták. Az esemény iránt nagy volt az érdeklődés.

A séta egy történelmi időutazással indult. A századforduló Szabadkájáról érkező Hartmann házaspár kalauzolta végig az érdeklődőket. Szabó Eszter harminc éve él Szabadkán. Ennek ellenére a séta neki is sok újdonságot mutatott.

"Nyitottabb szemmel járok, az tény. Másképp élem meg a dolgokat. Szebben."

Pannon RTV

A tematikus séta a 10 szimbólum-10 történet cím köré épült. Az érdeklődők olyan épületek történetébe nyerhettek bővebb betekintést, amelyek a szabadkaiak előtt is feledésbe merültek.

Tóth Borisz, szervező: "Nagyon sok olyan épület van a városban, leginkább olyan történet, amelyek ezekre az épületekre vonatkoznak, amelyeket a szabadkaiak is elfelejtettek már, a turisták sem hallottak róluk. Pedig abban az időszakban épültek, tehát a 19. század utolsó éveiben, illetve a 20. század legelején. Abban az időszakban, amikor Szabadka kimagasló kulturális és gazdasági szerepet játszott az európai térképen. Mi most ezekre a történetekre szerettük volna fektetni a hangsúlyt."

A séta a Szabadkai Városházánál ért véget, ahol egy oldtimer autóval is fotózkodhattak a résztvevők.

séta
városnézés
Szabadka
történelem
szecesszió
neogót
épület

Kapcsolódó tartalmak

Most

08:32

No filter a Desirén

A Stúdió K Színház előadásával és Lajkó Félix koncertjével kezdetét vette a tizennegyedik Desiré fesztivál Szabadkán.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.