Ugrás a tartalomra

Ifjú tehetségek léptek fel Palicson

2019.08.24
17:31
2019.08.24
18:44
Forrás
Pannon RTV
Koncertet adtak péntek este a Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület fiatal zenészei, táncosai és énekesei a palicsi Vigadó teraszán.

Az előadás a Colourful Cooperation projekt keretében valósult meg, a Magyarország–Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében.

Lassan tíz éve táncol Arnold Zsófia és Pesti Bence. Számos megmérettetésen vettek már részt. Zsófi legjobban a mezőségi táncokat szereti, míg Bence szíve a szatmári táncokra dobban nagyobbat.

Arnold Zsófia és Pesti Bence:
„- Vannak benne nagyon jó lépések, meg csapások, a zene is nagyon jó, nekem ez tetszik a legjobban.
- És neked melyik?
- Én a mezőségi táncokat szeretem táncolni, mert azok forgatós táncok és én nagyon szeretem a forgatós táncokat.
- Melyik népviseletet szeretitek a legjobban?
- Ezt nem éppen, mert nagyon meleg népviselet. A palatkai népviselet a kedvencem.”

A fiataloknak fontos, hogy közösséghez tartozzanak mondta el Brezovszki Roland, a szabadkai Talentum Egyesület művészeti vezetője. Úgy véli, hogy gyökereket és szárnyakat kell adni a gyerekeknek. Gyökereket azért, hogy ismerjék szülőföldjük múltját, szárnyakat pedig, azért hogy kreatívan kibontakozhassanak.

Brezovszki Roland, művészeti vezető, Talentum Egyesület, Szabadka: „Szabadka város egy nagyon komoly határon átnyúló európai uniós projektben van benne, a Colourful Cooperation, amely tulajdonképpen egy Magyar Művelődési Ház felépítésén belül teli programokkal gazdagítja Szabadka és környéke művelődési életét. A Talentum Egyesületnek különben is célja a fiatalok és térségünk fiataljainak művészeti nevelése, amilyen a tánc, a zene, a drámajátékok az iparművészet és ebben vagyunk mi partnerek.”

Előadások, kézműves műhelyek, kiállítások, színházi előadások, de még egészséges életmódról szóló előadások is lesznek és voltak is a Colourful Cooperation projekt keretében. A mintegy hatvan programot magába foglaló projektből eddig 15 valósult meg. A Colourful Cooperation projekt májusig tart.

Vigadó
koncert
Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület
Brezovszki Roland

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű