Ugrás a tartalomra

Ifjúsági regény a családról, a magányról, a szerelemről és a barátságról

2023.02.09
09:33
2023.02.09
16:36
Forrás
Pannon RTV
Bemutatták a középiskolás Szemerédi Fanny Otthontalanok című regényét Csókán szerda este. A könyv 2021-ben került a Forum Könyvkiadó Intézethez, amit 2022-ben ki is adtak.

Telt ház előtt mutatták be a Városi Könyvtárban Szemerédi Fanny könyvét. Az ifjúsági regény a nyári hónapokban született meg, amely a családról, a magányról, a szerelemről és a barátságról szól - mondta az író.

„A pandémia alatt íródott, amit senkinek sem kell bemutatni. Egy frusztrációval és magánnyal teli időszak, amelyből megszületett ez a regény.”

A Forum Könyvkiadó Intézet minden évben meghirdeti a 35 év alatti szerzők részére a pályázatot és 2021-ben az Otthontalanok regényt választotta a három tagú zsűri a legjobbnak. A könyv 2022-ben jelent meg, és az első bemutatóra Csókán került sor.

Virág Gábor, igazgató, Forum Könyvkiadó Intézet: „Azért is kedves ez a könyv, mert amikor kiderült, hogy egy igen fiatal szerző munkájáról van szó, úgy gondoltuk, hogy az egész könyvet egy fiatal csapatra bízzuk, persze felügyelettel, és így lett a szerkesztője Fehér Miklós, grafikai szerkesztője pedig Becskei Anikó.”

A könyv a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség Vajdasági Szép Magyar Könyv pályázatán is elismerésben részesült.

Szemerédi Fanny
könyvbemutató
Csóka
Virág Gábor
Forum Könyvkiadó Intézet

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.