Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ifjúsági színházi fesztivál Újvidéken

2021.06.11
10:26
2021.06.11
16:56
Forrás
Pannon RTV
Tízéves fennállásának alkalmából ifjúsági színházi fesztivált szervezett az újvidéki Šmiranti Egyesület. Az Újvidéki találkozások nevű fesztiválon két nap alatt négy színházi egyesület fiatal színészei mutatják be egymásnak előadásaikat.
Pannon RTV

A fesztiválon nagybecskereki, újvidéki, belgrádi és inđijai társulatok mutatkoznak be. Az előadások mellett a műhelymunkák is jelentős szerepet kapnak.

Boško Petrov, elnök, Šmiranti Egyesület: „A gyerekeket vegyesen válogatjuk össze. Ebből alakítunk ki két vagy három műhelycsoportot. A drámastúdiók mentorai pedig felváltva tartanak előadásokat a műhelycsoportoknak, hogy a gyerekek láthassák és érezzék, hogyan dolgoznak más stúdiók.”

Pannon RTV

A Šmiranti egyesületben profi színészek dolgoznak iskolásokkal és amatőr felnőttekkel, immár tíz éve.

Sanja Petrov, szervező, Šmiranti Egyesület: „A középiskolásokkal minden évben előadásokat készítünk. Kiválasztunk egy témát, amely aktuális, valójában egy problémát, ami a fiatalokat érinti.”

Pannon RTV

A két napos programot az Újvidéki Városi Kulturális Igazgatóság is támogatta.

Šmiranti Egyesület
Újvidék
színház
Színházi fesztivál

Most

15:53, Frissítve: 16:56

Vučić: Nem ismerjük el Koszovó függetlenségét

Szerbia és Koszovó képviselői Brüsszelben tárgyaltak. A megbeszélés után Aleksandar Vučić kiemelte, hogy Kurti azért jött Brüsszelbe, hogy kijelentse, semmiben sem fog megállapodni, és hogy megtudja mikor ismerjük el Koszovó függetlenségét.

Népszerű

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.