Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ifjúsági színházi fesztivál Újvidéken

2021.06.11
10:26
2021.06.11
16:56
Forrás
Pannon RTV
Tízéves fennállásának alkalmából ifjúsági színházi fesztivált szervezett az újvidéki Šmiranti Egyesület. Az Újvidéki találkozások nevű fesztiválon két nap alatt négy színházi egyesület fiatal színészei mutatják be egymásnak előadásaikat.
Pannon RTV

A fesztiválon nagybecskereki, újvidéki, belgrádi és inđijai társulatok mutatkoznak be. Az előadások mellett a műhelymunkák is jelentős szerepet kapnak.

Boško Petrov, elnök, Šmiranti Egyesület: „A gyerekeket vegyesen válogatjuk össze. Ebből alakítunk ki két vagy három műhelycsoportot. A drámastúdiók mentorai pedig felváltva tartanak előadásokat a műhelycsoportoknak, hogy a gyerekek láthassák és érezzék, hogyan dolgoznak más stúdiók.”

Pannon RTV

A Šmiranti egyesületben profi színészek dolgoznak iskolásokkal és amatőr felnőttekkel, immár tíz éve.

Sanja Petrov, szervező, Šmiranti Egyesület: „A középiskolásokkal minden évben előadásokat készítünk. Kiválasztunk egy témát, amely aktuális, valójában egy problémát, ami a fiatalokat érinti.”

Pannon RTV

A két napos programot az Újvidéki Városi Kulturális Igazgatóság is támogatta.

Šmiranti Egyesület
Újvidék
színház
Színházi fesztivál

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

Fizetés- és nyugdíjemelés jön Szerbiában

7,5 százalékkal emelkedik idén a GDP Szerbiában, ami magasabb fizetéseket és nyugdíjakat jelent - mondta el az Instagram-oldalán közzétett bejegyzésében Aleksandar Vučić szerb államfő. A költségvetés módosításáról vitázik a szerbiai parlament.