Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Így eszünk mi: Egy falat Vajdaság

2022.06.29
19:15
2022.06.29
19:28
Forrás
Pannon RTV
Bemutatták a Hét Nap gasztrokönyvét Palicson.

A Hét Nap gasztrokönyvében az ételek, italok mellett rendezvények és az irodalom is helyet kapott.

Pannon RTV/Raffai Csaba

Saját kiadványát jelentette meg a Hét Nap, hiszen a nem mindennapi gasztrokönyv elkészítéséhez minden munkatársuk hozzájárult legalább egy recepttel. Az újságírók pedig többel is, annak ellenére, hogy kevés idejük van a konyhában forogni. A könyv gazdag és színes, mint az ünnepre terített asztal, jellemezte Tóth Lívia, a kiadvány szerkesztője. „Van benne egy olyan fejezet is, hogy sajtómenza, ami tulajdonképpen a Hét Naposoknak a receptjei, tehát itt majdnem a szerkesztőség minden tagja adott egy saját receptet, tehát az újságírók közül mindannyian részt vettek, mindenki több témát dolgozott föl, és nem csak az állandó munkatársaink, hanem a külmunkatársaink is.”

Pannon RTV/Raffai Csaba

Vajdaságban nem múlhat el úgy egy rendezvény, hogy nem állítanak bográcsot, nem kóstolgatnak, ülnek körül asztalokat. Minden falunap erről is szól, jókat enni, inni, jó társaságban. László Edit, igazgató, Hét Nap Lapkiadó Kft. „Ennek a könyvnek az a varázsa, hogy Vajdaság minden területéről hoz ízeket a könyvbe, a másik pedig az, azon túl, hogy a kollégák írták, és sokkal emberközelibb, tehát nem profi szakácsok írták, igaz, hogy van benne olyan rész is, de azt gondolom, hogy egy teljesen spontán könyv.”

Pannon RTV/Raffai Csaba

Szerda Zsófia újságíró kedvence a szárma, a rakott krumpli és a lecsó bundás kenyérrel. A könyvhöz több receptnek is utánajárt, bemutatva azok eredetét is. „Én foglalkoztam a Vajdasági Kovászolók Klubjával, csoportjával, ez egy Facebookos csoport, a kovászról beszélgettünk. György Lászlóval beszélgettem a parenyica készítésről, a házi pálinkákról, házi mézes pálinkákról, ő ezeket készíti, begyűjtöttem a Hét Naposoknak a receptjeit, mindenki, aki hajlandó volt vagy szeret sürögni a konyhában egy recepttel járult hozzá a könyvhöz.”

A kötet megrendelhető és megvásárolható a Hét Nap szerkesztőségében.

Hét Nap
Egy falat Vajdaság
gasztrokönyv

Most

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.