Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ilyen volt a Nyárhangoló Fesztivál első napja Palicson

2022.07.08
10:34
2022.07.08
18:56
Forrás
Pannon RTV
Már az első napon rengeteg programmal várta a látogatókat a Nyárhangoló fesztivál a VM4K szervezésében. Volt színházi kerekasztal, gyermekfoglalkozások, könyvbemutató, vérpezsdítő koncertek és nyári hangulat.

A négy napos Nyárhangoló fesztivál igazi élmény családoknak és baráti társaságoknak a Palicsi-tó partján változatos irodalmi, szórakoztató és zenei programmal.

Lukács Lilla, kulturális referens, VM4K: „Ami az egész napi programokat illeti, nagyon látogatott volt, volt színházi kerekasztal, Varró Dani, nagyon színes nap vége felé járunk már.”

Pannon RTV

Varró Dániellel, a legmodernebb költővel, A szomjas troll című könyvének bemutatója után beszélgettünk, a teljes beszélgetést július 19-én láthatják majd a Szubjektívben. „Nem hiszem, hogy nagyon komolyan vesznek, főleg Daniznak, vagy mostanában Dani bácsiznak és örülök, ha néha Varró úrnak, vagy művész úrnak szólítanak, pont azért mert annyira vicces és meg szokott lepni, ha tisztelettel adóznak nekem.”

Pannon RTV

A Budapest Saxophone Quartet huszonhét éve alakult és nagyon különleges együttes a nemzetközi zenei porondon. Ez idáig több mint kétezer hangversenyt adtak a világ huszonhét országában. Most Palicson léptek fel.

Szepesi Bence, művészeti vezető, Budapest Saxophone Quartet: „Fantasztikusan éreztük magunkat és egy hatalmas megtiszteltetés, hogy itt lehettünk és ezt nem udvariasságból mondom, hiszen ennek a kultúrának, ennek az országnak, a térségnek is nagyon gazdag zenei kultúrája van, és most mi ebből egy szeletet, pár pillanatot kaphattunk és egy zenész soha nem tudhatja, hogy a koncert elején milyen közönséggel találkozik, azt viszont a koncert után tudja, hogy elérte-e a célját.”

Az első nap sztárvendége a magyarországi hip-hop színtér üde színfoltja, a Halott Pénz nevű hétfős élőzenekar volt. Ma további két nagy koncert lesz Herczku Ágnes és Nikola Parov 18 órától, Ferenczi György és a Rackajam pedig este kilenctől szórakoztatja majd a közönséget.

Nyárhangoló Fesztivál
Palics

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Kedvezményt kapott, aki észszerűen fogyasztott

Sokan kétkedve fogadták a hírt, hogy amennyiben takarékoskodnak az árammal, októbertől kedvezményt kaphatnak a fogyasztásukra. Az októberi villanyszámlák megérkeztek, és kiderült, érdemes volt-e spórolni.