Ugrás a tartalomra

Interaktív gyermekszínházi előadás Szabadkán

2018.09.18
14:26
2018.09.18
19:27
Forrás
Pannon RTV
Az esemény egy magyar-szerb határon átnyúló IPA-pályázatnak köszönhetően valósult meg.

A szegedi Kövér Béla Bábszínház színészei a magyar népmeséken alapuló Könyvmoly című előadással készültek. Vidám hangulatban telt a kedd délelőtt. A kicsiknek leginkább az okos lány története tetszett. Majláth Kíra, iskolás, Szabadka: „Nagyon okos volt, és az is érdekes volt, hogy egy kutyán jött. Nagyon tetszett ez a történet.”

A szegedi színészek a magyar népmeséken alapuló Könyvmoly című előadást adták elő. Rózsa Teodóra, színész, Kövér Béla Bábszínház, Szeged: „Ez már egy régi előadás, nagyon sok felé játszottuk. Ahogy említettem is, könyvtárakban, de színpadon is nagyon sok helyen. Nagyon szerették. Ez egy interaktív előadás és a gyerekek is mindig nagyon szeretik azt az előadást, amiben ők is részt tudnak venni, ez egy ilyen.”

Az esemény egy magyar-szerb IPA-projekt keretében valósult meg, amelynek célja a gyermekszínház fejlesztése a határ menti régiókban. Kövér László, igazgató, Kövér Béla Bábszínház, Szeged: „Nekünk missziónk, hogy itt a határ közelében eljárjunk azokra a településekre, amelyek esetleg a magyar előadásoktól kicsit távolabb vannak. Bár azt kell, hogy mondjam szép számmal szoktunk vajdasági nézőket is fogadni a színházunkban Szegeden.”

A Kövér Béla Bábszínház tagjai a Szabadkai Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztiválon is szerepelnek, amely vasárnap este kezdődött.

gyermekszínház
előadás
Szabadka

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.