Ugrás a tartalomra
Facebook

Interetno, a családok fesztiválja

2022.08.16
15:38
2022.08.23
15:46
Forrás
Pannon RTV
10 táncegyüttes és több mint 300 táncos szórakoztatja majd a közönséget az idei Interetno Fesztiválon Szabadkán.

A szervezők színes programokkal várják az érdeklődőket. Táncházak, hagyományőrző kiállítások, borutca, különféle játékok és gyermekfoglalkozások is lesznek a város központjában, azaz Etnopolisban augusztus 23-ától 27-ig.

Pannon RTV/Tímár Zsolt

Valódi felüdülés lesz a népzene-, a hagyományőrzés- és a kézművesség kedvelőinek az idei Interetno Fesztivál. Kiállítások, kirakodóvásár, klubest, borutca és kézműves foglalkozások is várják Etnopolis látogatóit.

Polyákovity Izabella, szervező: „Az Interetno fesztivál, mintegy összművészeti fesztivál az UNESCO védnöksége alatt szerveződik és igyekszik szellemi és kulturális örökségünk egészét bemutatni. Ehhez a tánc, a zene, a színház mellett hozzátartoznak a kézműves hagyományaink is, így a régi mesterségek kiállításán és vásárán régi kézműves technikák elevenednek meg és újjáélednek olyan technikák, mint a kovácsműhely, a gyertyaöntés.”

Pannon RTV/Tímár Zsolt

A szervezők igyekeznek családcentrikussá tenni a fesztivált, ezért több közös családi programot és gyermekfoglalkozásokat szerveztek.

Rumenyákovity Szilvia, szervező: „Az Interetno Fesztiválon idén sem maradnak el a családi programok, hiszen a Népkör Aranykapu Játszóháza kiköltözik a város főterére. A játszóház 16 órakor nyitja meg kapuit, gazdag játékpark várja a gyerekeket, 17 órakor különböző mesterségekkel ismerkedhetnek meg.”

Pannon RTV/Tímár Zsolt

A fesztivál kiemelt vendége a Kecskemét Táncegyüttes, akikkel a házigazdák sok éve szoros kapcsolatot ápolnak. Érdemes a fesztivál utolsó napjára is kilátogatni, ugyanis ünnepélyes záróprodukcióval készülnek a Kecskemét és a helyi Róna táncegyüttes tagjai, melynek címe Visszatekintés.

Bodrogi Hajnalka, ügyvezető, Népkör Magyar Művelődési Központ: „A Róna táncegyüttes Bartók Béla hagyatékára építkezve mutatja be produkcióját, míg a Kecskemét táncegyüttes Kodály Zoltán munkásságát fogja bemutatni augusztus 27-én a fesztivál nagyszínpadán. Ez egy nagyon nagy produkció, mint intézményünk, mint Kecskeméti Hírös Agóra Kulturális Egyesület életében.”

Pannon RTV/Tímár Zsolt

A helyi fellépők mellett Magyarországról, Montenegróból, Szlovéniából és Szlovákiából is érkeznek előadók. A népzene, a világzene és a könnyűzene szerelmeseit is várják egész héten Szabadka központjában.

Interetno fesztivál
Interetno Fesztivál
Szabadka
Etnopolis
Polyákovity Izabella
Rumenyákovity Szilvia
Bodrogi Hajnalka
Népkör Magyar Művelődési Központ

Most

10:01

Itt a vénasszonyok nyara

Szeles idővel indult a hét térségünkben. Keddre azonban veszít erejéből a szél. A napsütést időnként az erősebben megnövekvő gomolyfelhők zavarhatják meg, helyenként még előfordulhatnak futó záporok.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.