Ugrás a tartalomra

Interetno fesztivál: Idén a világ otthon marad

2020.08.22
12:17
2020.08.22
16:18
Forrás
Pannon RTV
2001 óta minden évben ezen a napon kezdődik az Interetno fesztivál, amikor egy hétre a világ Szabadkára költözik. Idén először a világ otthon marad, a fesztivált pedig az éterbe helyezik át.

Etnopolis augusztus 22-én máskor ilyentájt már teljes pompájában várta lakóit. Most üres a tér. A vírushelyzet miatt a fesztivál idén az online felületre, illetve az éterbe kötözött, de a Népkör csapata idén is készült tánccal és koncertekkel, ezeket mutatjuk majd.

Bodrogi Hajnalka, az Interetno fesztivál szervezője elmondta: „Ilyenkor mindig nagy pörgésben vagyunk és megszoktuk, hogy már szinte minden készen áll a fesztiválra, a vendégeket várjuk és az utolsó simításokat végezzük, de most egy kicsit mi is megpihentünk, és magunkba vagyunk ettől szállva. Nosztalgiázunk, emlékezünk, hogy hogy is múlt a tizennyolc év.”

A Pannon Televízió öt napon keresztül sugározza az idei fesztivál műsorát, frissen felvett koncerteket, táncokat, gyerekfoglalkozásokat, illetve az elmúlt fesztiválok táncaiból láthatnak összeállítást. A műsort a Facebookon és a Népkör honlapján is lehet majd követni.

Szécsi Viktória koreográfus: „Várjuk, hogy minél hamarabb rendeződjön ez a világhelyzet és már vannak ötleteink az elkövetkező évre, évekre, az Interetno fesztiválra is, hiszen jövőre ünnepeljük a huszadikat és már vannak ötleteink, miket szeretnénk megvalósítani.”

Ma este a 20 órai Híradót követően a Pannon Televízió műsorán az Interetno talk showt követhetik a nézők, vasárnap reggel pedig a képernyőkön játszóház várja a legkisebbeket.

Interetno fesztivál
Szabadka
online

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.