Ugrás a tartalomra

Intés az őrzőkhöz

2021.09.16
22:02
2021.09.17
17:04
Forrás
Pannon RTV
Ady Endre verseiből és a róla szóló írásokból álló összeállítással és klasszikus zenével indult újra a Csütörtök esték programsorozat a VM4K szervezésében. A KDSZ-ben a zenés-irodalmi esten Havas Judit előadóművész kápráztatta el a közönséget.

Az Intés az őrzőkhöz című nyitóelőadással kezdődött a VM4K csütörtök esti műsorainak újabb sorozata. A versek és szövegek között Bartók Béla és Debüssi műveiből, valamint Novák János dalaiból hallhattak az érdeklődök.

A szervezők minden évadban arra törekszenek, hogy a csütörtök esti programsorozat megújuljon, és olyan témákat hozzanak, amelyekből mindenki kedvére válogathat - mondta Szalai Andrea, a VM4K szakmai referense.

„Így az elkövetkező estek is műfajukban, témájukban, teljesen eltérőek lesznek. Így reményeink szerint mindenki talál majd kedvére való előadást.”

Ady Endre költészete nagyon időszerű - mondta Havas Judit magyarországi előadóművész.

„Bárhol járok a világban, nagy örömmel hallgatják. Egyszer Texasban léptem fel, Dallasban, és azt mondta a katolikus pap, hogy Judit elhozta a Hortobágy poétáját ide a prérire. Tehát nagy örömmel fogadták ott is, és a nagyvilágban is, amerre jártam, és nagyon köszönöm Szabadkának a meghívást. Valóban, kicsit másképp alakult ez az est, mint ahogy elterveztük, mert Szakcsi Lakatos Béla családjában egy váratlan dráma történt, és így nem tudott eljönni.”

Havas Judit Latinovits Zoltán és Berek Katalin tanítványa, akik arra is tanították, hogy mindig készen kell lenni a kihívásra és a megoldásra is. Adyról írók tollából is idézett, többek között Babits Mihály és Móric Zsigmond, valamint a 100 éve született Pilinszky János vallomásait.

VM4K
Csütörtök esték - másképp
Szalai Andrea
Havas Judit

Most

08:07, Frissítve: 08:52

Napos, de hűvös idő

A 0 és 2 fok közötti délelőtti értékek után, a délután folyamán 11 fokig is felmelegedhet a levegő.

Népszerű

Álommunka, álombér?

Egyetlen napot sem kell várniuk, hogy munkát kapjanak, a fizetésük pedig több mint 200 ezer dinár is lehet. A felmérések szerint jelenleg a gépészmérnökök a legkeresettebbek a szerbiai munkaerőpiacon.