Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Intés az őrzőkhöz

2021.09.16
22:02
2021.09.17
17:04
Forrás
Pannon RTV
Ady Endre verseiből és a róla szóló írásokból álló összeállítással és klasszikus zenével indult újra a Csütörtök esték programsorozat a VM4K szervezésében. A KDSZ-ben a zenés-irodalmi esten Havas Judit előadóművész kápráztatta el a közönséget.

Az Intés az őrzőkhöz című nyitóelőadással kezdődött a VM4K csütörtök esti műsorainak újabb sorozata. A versek és szövegek között Bartók Béla és Debüssi műveiből, valamint Novák János dalaiból hallhattak az érdeklődök.

A szervezők minden évadban arra törekszenek, hogy a csütörtök esti programsorozat megújuljon, és olyan témákat hozzanak, amelyekből mindenki kedvére válogathat - mondta Szalai Andrea, a VM4K szakmai referense.

„Így az elkövetkező estek is műfajukban, témájukban, teljesen eltérőek lesznek. Így reményeink szerint mindenki talál majd kedvére való előadást.”

Ady Endre költészete nagyon időszerű - mondta Havas Judit magyarországi előadóművész.

„Bárhol járok a világban, nagy örömmel hallgatják. Egyszer Texasban léptem fel, Dallasban, és azt mondta a katolikus pap, hogy Judit elhozta a Hortobágy poétáját ide a prérire. Tehát nagy örömmel fogadták ott is, és a nagyvilágban is, amerre jártam, és nagyon köszönöm Szabadkának a meghívást. Valóban, kicsit másképp alakult ez az est, mint ahogy elterveztük, mert Szakcsi Lakatos Béla családjában egy váratlan dráma történt, és így nem tudott eljönni.”

Havas Judit Latinovits Zoltán és Berek Katalin tanítványa, akik arra is tanították, hogy mindig készen kell lenni a kihívásra és a megoldásra is. Adyról írók tollából is idézett, többek között Babits Mihály és Móric Zsigmond, valamint a 100 éve született Pilinszky János vallomásait.

VM4K
Csütörtök esték - másképp
Szalai Andrea
Havas Judit

Most

21:20, Frissítve: 21:25

Bántalmazta lányát egy nő Pancsován

A dél-bánáti városban letartóztattak egy 32 éves nőt, mert a gyanú szerint erőszakosan bánt lányával, sértegette, gúnyolta, szidta, kezeit a babaetetőhöz kötözte és kidobta a teraszra.
19:59, Frissítve: 20:08

Vízválság

Az évtized végére 40%-kal több édesvízre lesz szükségünk, mint amennyi elérhető lesz - állítják a szakértők.
19:21, Frissítve: 19:38

Ketyeg az éghajlati időzített bomba

Az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület kiadta legutóbbi jelentésének összefoglalóját, amelyben a tudósok rámutatnak, hogy nincs sok időnk az éghajlatváltozás elleni küzdelem megnyerésére, ezért a kibocsátások mielőbbi csökkentésére lenne szükség.

Népszerű

Mától igényelhető a nyugdíjas kártya

A Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap kirendeltségeiben vagy elektronikus úton mától lehet igényelni a nyugdíjas kártyát, amely azonosításra szolgál bizonyos kedvezményekre való jogosultság érvényesítésekor.