Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Intés az őrzőkhöz

2021.09.16
22:02
2021.09.17
17:04
Forrás
Pannon RTV
Ady Endre verseiből és a róla szóló írásokból álló összeállítással és klasszikus zenével indult újra a Csütörtök esték programsorozat a VM4K szervezésében. A KDSZ-ben a zenés-irodalmi esten Havas Judit előadóművész kápráztatta el a közönséget.

Az Intés az őrzőkhöz című nyitóelőadással kezdődött a VM4K csütörtök esti műsorainak újabb sorozata. A versek és szövegek között Bartók Béla és Debüssi műveiből, valamint Novák János dalaiból hallhattak az érdeklődök.

Pannon RTV/Dobó Krisztián

A szervezők minden évadban arra törekszenek, hogy a csütörtök esti programsorozat megújuljon, és olyan témákat hozzanak, amelyekből mindenki kedvére válogathat - mondta Szalai Andrea, a VM4K szakmai referense.

„Így az elkövetkező estek is műfajukban, témájukban, teljesen eltérőek lesznek. Így reményeink szerint mindenki talál majd kedvére való előadást.”

Ady Endre költészete nagyon időszerű - mondta Havas Judit magyarországi előadóművész.

„Bárhol járok a világban, nagy örömmel hallgatják. Egyszer Texasban léptem fel, Dallasban, és azt mondta a katolikus pap, hogy Judit elhozta a Hortobágy poétáját ide a prérire. Tehát nagy örömmel fogadták ott is, és a nagyvilágban is, amerre jártam, és nagyon köszönöm Szabadkának a meghívást. Valóban, kicsit másképp alakult ez az est, mint ahogy elterveztük, mert Szakcsi Lakatos Béla családjában egy váratlan dráma történt, és így nem tudott eljönni.”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Havas Judit Latinovits Zoltán és Berek Katalin tanítványa, akik arra is tanították, hogy mindig készen kell lenni a kihívásra és a megoldásra is. Adyról írók tollából is idézett, többek között Babits Mihály és Móric Zsigmond, valamint a 100 éve született Pilinszky János vallomásait.

VM4K
Csütörtök esték - másképp
Szalai Andrea
Havas Judit

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:36

Mától bírságolnak

Szerbia kormányának döntése értelmében szombaton 22 órakor megkezdődött a covid-igazolványok ellenőrzése, és október 25-étől, azaz mától büntetik mindazokat, akik ezt az intézkedést nem tartják be.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.