Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Író-olvasó találkozót tartottak Csantavéren

2018.10.02
15:16
2018.10.02
16:13
Forrás
Pannon RTV
A gyermekhét alkalmából író-olvasó találkozót tartottak a csantavéri Hunyadi János Általános Iskolában. A találkozón az iskola felsős diákjai Dudás Károly műveivel ismerkedhettek meg.

Hajdú Sándor a zenélés mellett olvasni is szeret. A könyvbemutatón érdekesnek találta, hogy a történetek ismerős helyeken játszódnak: „Otthon néha, amikor unatkozom, vagy tényleg nem tudok mit csinálni, akkor néha előveszek egy régi könyvet, és beleolvasok egy kicsit. Néha, amikor a kistestvérem nem tud elaludni, fogok egy könyvet és olvasok neki.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

A gyerekeknek a Gyalogtörök ifjúsági regény tetszett a leginkább.

Radócki Kristóf, tanuló, Hunyadi János Általános Iskola, Csantavér: „Nagyon megtetszett, mivel valós az alapja, és tényleg igaziak a személyek, csak kicsit át vannak írva, és igazi helyek vannak benne.”

Bozsik Violetta, tanuló, Hunyadi János Általános Iskola, Csantavér: „Történelem, ami nekem a kedvenc tantárgyam, és otthon is nagyon sokat olvasok.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

A könyvbemutatón az iskola felsős diákjai vettek részt. Közel 60 gyerek hallgatta az író elbeszéléseit, amelyeket regényeiből válogatott.

Kecsenovics Szabó Dóra, igazgató, Hunyadi János Általános Iskola, Csantavér: „Hogy miért esett a választásunk az íróra? A színjátszó körünk, hiszen az iskolánknak nagyon jól szereplő színjátszó köre van, az idei évben úgy döntött, hogy közösen Bakos Árpád tanár úrral és a kis zenészekkel a Gyalogtörök című regényből fognak valamilyen dramatikus részt előadni, és ezzel vesznek részt a különféle megmérettetéseken.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

A csantavéri származású Dudás Károly a Gyalogtörök regénye mellett legújabb művét is elhozta a diákoknak.

Dudás Károly, író, újságíró: „Nemrég jelent meg a Nem éltünk Gyöngyszigeten két kötetes, majd' ezer oldalas összegező gyűjtemény. Nem próbáltam a gyerekeket rábeszélni, hogy ezt olvassák el, habár rengeteg csantavéri vonatkozású írás van benne.”

A csantavéri iskola illetékesei elmondták, céljuk az, hogy bővítsék az intézmény könyvtárát, amelyben jelenleg több mint 7000 könyv található.

Csantavér
Dudás Károly
Bakos Árpád

Most

18:51, Frissítve: 20:49

Daloltak a dalárdások Kúlán

125 éves fennállását ünnepli idén a kúlai Bartók Béla Dalárda. A jubileum alkalmából a helyi Szent György római katolikus templomban adtak elő néhány éneket a repertoárjukból.

Népszerű