Ugrás a tartalomra

Irodalmi estet szervezett csütörtökön a VM4K

2018.04.20
10:24
2018.04.20
21:25
Forrás
Pannon RTV
A rendezvény vendége Verebes Ernő, a magyar Nemzeti Színház vezető dramaturgja, költő és zeneszerző volt.

A beszélgetést Gruik Ibolya, a Magyar Szó szerkesztő-újságírója vezette. A téma Verebes Ernő Füttyraktár című dalokkal fűszerezett verseskötete volt. A rendezvényre ellátogatott mások mellett Pásztor István a VMSZ elnöke, valamint Hajnal Jenő az MNT elnöke is.

A VM4K épületében a csütörtök esti volt a második rendezvény, és erre is nagyon sokan voltak kíváncsiak. Szabó Zsuzsanna az intézmény kulturális referense arról beszélt, miért tartják fontosnak, hogy irodalmi esteket és más rendezvényeket szervezzenek meg.

Szabó Zsuzsanna, kulturális referens, VM4K, Szabadka: „Fontosnak tartjuk azt, hogy olyan előadókat hívjunk, akik talán felkeltik a közönség érdeklődését, illetve egy-egy előadóval jobban megismerkedhet a művészetével, műveivel, költészetével vagy akár a zenéjével is.”

Gruik Ibolya a Magyar Szó újságírója számtalan irodalmi esten vett már részt. Szerinte egy ilyen estre nehéz felkészülni, ha előzőleg még nem ismeri a művészt vagy a beszélgetőpartnerét, de erre az estre nem kellett sokat készülnie. Verebes Ernő ugyanis gyerekkori barátja.

Gruik Ibolya, újságíró, Magyar Szó: „Művésze válogatja, nyilván sokkal nehezebb bizonyos szempontból, hogyha ismeretlen művésszel vagy íróval, bárkivel beszélget az ember. Hogyha ismeri, akkor ebben az esetben azt kell átgondolni, hogy miről ne beszélgessünk, mert gyerekkori barátom Verebes Ernő, nagyon régóta ismerjük egymást. ”

Verebes Ernő úgy a zene, mind az irodalom terén is kiemelkedő teljesítményt nyújtott az évek során. Most azonban a budapesti Nemzeti Színház dramaturgjaként tevékenykedik. A VM4K által szervezett irodalmi esten a Füttyraktár című zenés verses kötetről beszélgetett a Magyar Szó újságírójával.

Verebes Ernő, dramaturg, Nemzeti Színház, Budapest: „Igen, a mai estének ezt a címet adtam, hogy füttyraktár, amit kölcsönöztem magamtól. Ez egy lemez címe, amin dalok vannak. Ugyanakkor ez egy verses könyv is. Egy keresztmetszete az én dalos korszakomnak, mondhatom ezt, a kamasz korom dalaitól kezdve, egészen máig húzódik ez a szál.”

A VM4K nemcsak irodalmi esteket tart majd a jövőben, hanem képzőművészettel, zenével és közéleti témákkal is foglalkoznak.

VM4K
Verebes Ernő
Szabadka

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:11, Frissítve: 17:12

Megújult a nagyfényi óvoda

A szabadkai Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény hat óvodájának egy-egy szobája kapott új bútorzatot az UNICEF szerbiai irodája A fellendülés évei programja keretében.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.